I lördags var jag chaufför till Säter I Björns Plymouth. Vi kollade på finbilar och körde runt själva. Skilla var med och nöjd och nyfiken. Lilla raggarpudeln min, så lättsam hund på många sätt och vis.

Igår var det tipspromenad i Kniva. Väldigt varmt var det också, så under promenaden så fick Skilla badas i dammen. Hon verkade nöjd efteråt då hon blev avsvalkad efter värmen.

Idag och då nu på förmiddagen gick jag och Skilla ner på stan. Vi fikade med Lisa, köpte varsin macka och Pepsi Max och pratade. Min fina vän! Är så tacksam över att få vara vän med Lisa.

Fick höra att jag var lite bitsk på Fem en fredag I fredags. Ja jag blev sur och upprörd när folk jämställer ätstörningsbehandling med viktminskningsprogram. Bara för att jag inte har aneroxia så är går jag inte på FAT-CAMP jag kämpar dagligen med att äta, våga och stå emot att svälta mig själv. Det är ett rent helvete och att då få uppkört i ansiktet att min psykiska ohälsa som handlar om viktfobi är något som kan likställas med Biggest loser gör mig upprörd. Speciellt som dessa som skrev endast kommenterar en dag i veckan i samband med att de går igenom vad andra svarat på Fem en fredag… Jag skulle vilja läsa någon som går en cancerbehandling som fått höra att hen går på smärtbehandling, är ganska säker up att folk skulle bli upprörda över att någon ens skriver den liknelsen. Bara för att psykisk ohälsa inte syns på utsidan är det absolut inte än mindre sjukdom. Så var det sagt och nu går vi vidare.

29 kommentarer

 1. Håller med dej har man en gång haft nån typ av ätstörning så triggar det att läsa om det och vikt nåt jag känner att jag blir triggas av på alla social medier hur vu bör se ut <3

 2. Hur ledsamt och tröttsamt det än är med folks oförståelse tror jag det är bra att man fortsätter skriva om exempelvis ätstörningar. I det långa loppet är det så man får andra att förstå, för det behövs verkligen mer kunskap och där gör du skillnad. ❤️

  Skilla verkar vara en underbar följeslagare i livet, så fint med allt ni delar. Älskar ordet ”raggarpudel”, det är en fin beskrivning av din tjusiga vovve. 😍
  Sandra Jönsson recently posted..Sovit 14 timmar i sträck efter en upplevelserik vecka

 3. Men fy att folk aldrig inser att en ätstörning får man leva med hela tiden. Tyvärr så är det så mycket okunskap om ätstörningar, alla har sina egna fördomar om de. Fram tills dom har en närstående som blir drabbad av en ätstörning. Jag har lite kunskap som min syster har sina ätstörningar. Jag blir verkligen så frustrerad och arg på folk som inte kan kolla upp fakta innan dom uttalar sig. Du var inte alls hård mot dom. Skickar massor med styrkekramar och hejar kramar till dig

 4. Så trevligt att Crussa lite. Kul att Skilla med gillar det.
  Trevligt att gå tipspromenad. Skönt för Skilla att bada lite.

  Roligt att du träffa din vän Lisa 😀 & att ni hade det trevligt.

  Du gjorde helt rätt i att bli sur över det. Det hade jag med blivit!!! 😠
  Ätstörningar & viktminskning är helt 2 olika saker!!
  Din jämförelse är klockren 😄👏🏻👏🏻👍 ❤️
  Jessifri85 recently posted..Dagen sluta mycket bra igår.

 5. Ja, du var bitsk men jag förstår dig. Det var inga roliga kommentarer du fick, var tvungen att gå in och läsa. Hur man kan göra den kopplingen som vissa av läsarna gjorde kan jag inte förstå alls.

  Kul att ni åkte och tittade på raggarbilar och att Skilla var med. Lisa verkar verkligen vara en fantastisk vän. Det är inte alla förunnat att hitta en sådan vän.
  Hannas krypin recently posted..Söndaglistan vecka 29

  1. Nej känns inte okej det är så otroligt stor skillnad mellan att banta och hålla på med att gå en behandling för ätstörning. Ja det var jättekul, åh ja det är hon.

 6. Jag förstår fullständigt om du blir upprörd, människors okunskap eller ovilja att faktiskt läsa vad du skriver och försöka förstå är enerverande. Jag tycker att du har förklarat det väldigt bra och tydligt flera gånger. Dessutom kan sådana kommentarer vara rent av skadliga när man går igenom det du går igenom…varför inte pusha istället? Jag säger bara – kämpa på!!! ätstörningar oavsett åt vilket håll de går är ett….helsike som man inte önskar sin värsta ovän.
  Diana+Saelöen recently posted..Går på Autopilot – tur att den finns 🙂

 7. Lät trevligt med crusing!
  Nej, det är då inte alltid lätt att få folk förstå skillnaden mellan osunda vanor och psykisk ohälsa. Även neuropsykiatriska funktionsnedsättningar råder det osäkerhet kring i samhället :/

 8. ja vissa kommentarer man får ibland kan man reagera starkt på och vissa kan inte förstå ens känslor för dem själva inte varit där. Dock är det tycket och klumpigt att jämföra med helt skilda saker, så förstår
  Mirre recently posted..En favorit bland pastarecepten

 9. Jag förstår om du blev upprörd och det skulle jag också blivit. Sådana kommentarer handlar ofta om okunskap. Det är jätte bra det du skriver att psykisk ohälsa inte alltid syns på utsidan. Skönt att du har en vän som du kan träffa och prata med. Det kan vara den bästa terapin ibland. Att kunna skratta tillsammans.

 10. Jag tror att det handlar om okunskap och att folk helt enkelt inte vet vad det innebär. Psykisk ohälsa syns sällan på utsidan vilket är väldigt viktigt att bära med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: