Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Bensinpriserna är för…

Jag kör en bloggutmaning i december. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Dyrt, helt galet för dyrt skulle jag säga. Vi ska absolut vara rädda om miljön, men vi måste även komma ihåg att vissa är beroende av bil i detta land. Alla bor inte med kollektivtrafik som går ofta, vissa har kollektivtrafik som aldrig går på helgen och enbart någon gång per dag. Det är ohållbart att ha samma för alla, vi har inte samma förutsättningar i detta land. Därav är priserna för dyra.

8 Comments

  1. Håller helt och hållet med dig. De som drabbas hårdast är ju dom som bor i glesbygden där busskommunikationen är obefintlig och där körsträckorna dessutom är betydligt längre än i en storstad.

    PS. Skillas frisyr är härlig. Har hon varit igelkott i ett tidigare liv) DS.

  2. Om min man kunde så hade han åkt kollektivt till jobbet, men det är inte alltid lätt här i stan heller, och hans arbetstider är inte vanliga arbetstider heller, han börjar halv sju på morgonen, och att ta sig till Arlanda och hangarerna som ligger en bit bort är inte enkelt en söndagmorgon, så bilen är ett måste tyvärr. Men numera behöver jag ingen bil att ta mej till jobbet sen vi flyttade närmare stan, så vi behöver inte två bilar längre, och det är ju bra! Såklart har vi det bättre med kollektivtrafiken här i stan, men det beror också lite på vart man jobbar. En kollega till mej bor norr om Norrtälje, tror hon har närmare 10 mil till jobbet, skulle hon åka kollektivt så skulle det ta minst 2 timmar, så hon är beroende av bil, är så imponerad att hon orkar jobba natt hos oss på KS, och hon jobbar heltid också, imponerande!
    Ha en fin tredje advent!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: