Igår visade det sig att Skilla behövde en dusch. Stackars lilla gumman, hon låg efteråt inlindad i sin filt och tittade sorgset på mig. Tänk hur man kan få dåligt samvete! Hon luktar i alla fall gott nu, dessutom blev jag som vanligt chockad över hur mycket skit som faktiskt stannar i pälsen på henne.

Utöver att duscha Skilla, lyssnade jag klart på Ett stulet liv på Nextory. Fy vilken vidrigt gripande bok! Jag hann också med att storstäda så här är det nu ett hem redo för julen 2021.

Idag blir det nagelfix och julklappsköp!

22 kommentarer

 1. Här är jag inne på slutspurten ska ”bara” städa lite och pynta klart, göra senap och cole slaw samt griljera skinkan och klä granen. Men med tanke på att vi blir helt ensamma i jul så är det inte så mycket kvar. Först tänkte jag inte ställa upp så mycket julgrejor, men jag kan inte låta bli. Det blir ingen jul om inte vissa saker är på plats…..
  GOD JUL/Susie

 2. Så skönt att Skilla är julfin och att du är klar med det du ska. Idag ska jag ta det sista,. Känns inte så bra, men som du vet har det hänt så mycket så min planering inte blev som jag tänkt mig.

 3. Vår vovve tyckte verkligen heller inte om att duscha, det värsta han visste typ, menman gjorde det ju ändå och oj så gosiga de blir efteråt och muka fina i pälsen. Vår vovve var ju så stor med så det var bara att stå i underkläder för en annan med och stå med i duschen annars försökte han smita ut. En annan fick ju också duscha efterpå

 4. Men Scilla då, inte skönt att behöva bada henne i kylan.
  Kollade efter boken på Storytell, det finns två, vilken av de är det du lyssnat på?

  Apor är häftiga, vilka trapetskonstnärer de är alltså, man blir bra imponerad när de slänger sej hit och dit i trädkronorna.

 5. Håller med! Finns nog inget som ger så mycket dåligt samvete som när ens djur tror man vanvårdat dem. Haha. Charlie fick duscha förra helgen och vägrade ligga under filten sen så han låg och skakade och frös. Att det ska va så svårt att va under filten. Hah

 6. Kan inte mycket om hundar, men jag har då aldrig hört att en hund gillar att duscha. Rätt märkligt egentligen, då de flesta hundar ju älskar att simma och bada.

 7. Härligt Skilla är julfin nu och nu har även jag hunnit tagit en dusch. Skönt att även lägenheten är städad inför imorgon. Vi blir bort hos farmor och farfar på julafton. God jul ❤

 8. Skilla ser väldigt, väldigt söt ut i filten. Hur ska ni fira jul?

  Är Ett stulet liv en verklighetsbaserad berättelse? Jag såg att det finns två olika böcker med den titeln, en roman och en självbiografi. Jag vågar inte riktigt läsa sannberättelserna, vet med mig att jag kommer må pyton av läsningen och kan inte hantera stressen det ger upphov till. Lever mig in ganska mycket i berättelserna så hemskheterna gör liksom ont i mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa