Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Vad vet jag? Att det är en dag som firas i Småland, jag tror det ska vara marsipantårta? Och utifrån vad jag förstått det som gillar butikerna verkligen denna dag sedan några år tillbaka? Även utanför Småland.

2 kommentarer

  1. För några år sen jobbade jag med en smålänning och det var han som fick mig att se detta. Har ju ätit ”massipantåtta” den här dagen under ett par år nu och tycker det är en rolig grej. Har jag förstått saken rätt så började det med två syskon som började driva med sin småländska dialekt, och ordnade en facebookgrupp om det. Det började med ”fössta mass” och sen lades tossdan till och avslutades med ”massipantåtta” Bara kärlek till en dialekt 🙂 och en ny företeelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: