Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

Likör från Polen med smak av Caffè latte.

Björn var i Polen förra veckan. Han köpte med sig en flaska med likör åt mig. Verkligen så gulligt! Jag har inte smakat sen ännu men kommer göra det.

Under senare året har jag börjat uppskatta att dricka något då och då. Alltså för att det är gott och trevligt. Att bli full har jag ingen glädje i (förutom när jag och mamma träffas och skrattar, dricker bag-in-box och snackar hela natten) men att dricka lite vin, likör eller öl det är mysigt tycker jag.

Jag skulle vilja ha en sån där jordglobsbar, tycker det är galet läckert och min lillebror har en. Skulle även vilja köpa hem alkohol och ha som ett barskåp. Tycker det är så fint med folk som har vinställ hemma som ett exempel. Kanske för att det känns vuxet och lyxigt på något vis.

10 Comments

 1. Tycker faktist också det är väldigt fint med vinställ även om vi inte har något, jag dricker dock bara drinkar och ytterst sällan.
  Hoppas likören är god , smaken verkar ju perfekt älskar latte smak . Du får berätta om den var god. Kram

 2. Tycker faktist också det är väldigt fint med vinställ även om vi inte har något, jag dricker dock bara drinkar och ytterst sällan.
  Hoppas likören är god , smaken verkar ju perfekt älskar latte smak . Du får berätta om den var god. Kram..

 3. Va snällt av honom! Spännande med kaffesmak. Alkohol dricker jag otroligt sällan faktiskt men vin ses ju lite vuxet så det hade jag ändå velat lära mig att dricka, kan ju förstå det trevliga att ta ett glas någon gång ibland 🙂

 4. Vad snällt att köpa hem en likör till dig. Som du kan smutta på i sommar ?.

  Trevligt det låter att dricka vin med mamma & snacka hela natten ???.

  Kan man hantera alkohol så är det ju trevligt att ha alkoholen synligt. Jo, dem jordglobs barer är snygga.

  Hoppas du har haft en trevlig måndag! Kram❣️?

 5. Så gulligt av Björn att ta med sig en flaska likör till dig. Å smaken verkar likna ”Bayleys”, min svärmors favo drink.
  De flesta svenskar har en väldigt konstig inställning till alkohol. Jag menar i Spanien, Frankrike och Italien dricker man vin till både lunch och middag utan att bli full. Har sett betydligt fler alkisar här än utomlands.
  Så njut av en vinare, en öl, ett glas med likör eller sprit när du känner för det.

  PS. Just nu kan du dricka ett glas som tröst för fingret som troligen bankar;-) DS.

 6. Dricker extremt sällan, men visst kan lite vara gott. Gillar inte känslan av berusning däremot. Vi har en del hemma, men måste ha bartömning snart då det blir gammalt haha

 7. Vad snällt av honom att ge dig likör, själv har jag inte lärt mig dricka likör än men precis som du kan jag tycka att det är gott med ett glas vin ibland. Men att dricka för att bli full tycker inte jag heller om 🙂

 8. Den låter god ut och du får skriva en recension när du smakat och vad du tycker om den. Får googla vad en jordglodbar är för har ingen aning om vad det är för något. Uppenbarligen är det någon sorts bar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa