fbpx
Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Vokaler och konsonanter, kan du rabbla upp vokalerna i alfabetet?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är ju svenskalärare men det är något jag kan sedan skoltiden. Precis som hur många månader som har 30, 31 och 28/29 dagar. Jag kan även multiplikationstabellen och allt sådant skulle man lära sig när jag gick i skolan på 90-00 sedan blev inte sådant så viktigt längre. Vilket väl märks på barn och ungdomar idag.

Men vokalerna då: AOUÅ hårda är vi då, EIYÄÖ mjuka som snö.

6 Comments

  1. Självklart kan jag dem och även övrigt som du ger exempel på. Förr var det en självklarhet och alla kunde det, även elever med läs- och skrivsvårigheter faktiskt. På min skola jobbar vi jättemycket med tabellerna för kan man blir många olika moment mycket enklare i matematiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: