För mig står hösten alltid för förnyelse. Eller så är det hela vägen från augusti till sista december. Det är då jag vill plocka in nya saker i hemmet, förnya och göra fint. Det är då jag drömmer om nya saker till hemmet och verkligen känner en rejäl längtan efter annat. En sak jag velat ha i flera år är ryamattor till några av mina rum. En i sovrummet och sedan gärna en i vardagsrummet.

Visst jag förstår precis att inte alla gillar mattor, men för mig är det bland det mysigaste som finns att stoppa mina barfota fötter på. Jag skulle gärna vilja ha en beige matta i mitt vardagsrum. Medan jag i sovrummet gärna skulle vilja ha någon ännu ljusare som kanske i färgen vitt?

Oavsett vilken färg så är det något jag vill införskaffa till hemmet just nu, jag vill uppdatera med mattor och jag vet en liten svart kompis vid namn Skilla som skulle njuta i mängder av en riktigt mjuk ryamatta. Dessutom är det något som jag gillar med ryamattor de är så sjukt enkla att städa. Ja ni vet, så kom det där ordet igen STÄDA. Ni blir väl galet trött på mig med mitt städade, och inredande hemma. Samtidigt är ni här och läser vilket jag åtminstone tänker beror på att ni någonstans faktiskt tycker om att läsa om vad jag nu en må skriva om. Hemmet är ju min oas och en plats jag verkligen tycker om, där vill jag ha det fint och med min stil. Mattor är en sådan sak som passar in i mitt hem och det gör mig glad. Jag trivs med riktigt sköna mattor.

Så varför ska jag då välja en mjuk och fluffig matta? Som jag skrev innan gillar jag mjuka saker mot mina fötter. Sen får jag väl medge att mitt hem är missfluff hem, jag älskar fluffiga saker, mjukt med fluff och du har mitt hem. Kommer du in till mig ska du känna att det är mjukt och gosigt, nästa som en sockervadd här ska man liksom bara känna mysfaktor. Så att köpa en matta för mig betyder så klart att även den ska vara mjuk. Det finns ingen annan sak för mig, dessutom tänker jag rent spontant att ska jag handla matta så ska jag då inte ha något som är hårt. Nej fy och usch verkligen! Mjukt och fluffigt, en plats där man kan lägga sig på golvet och läsa sin favoritbok och bara njuta.

Relaterade etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa