Dark Mode Off / On
Årskrönika

Årskrönika 2022.

Januari:

Månaden när jag påbörjade tio veckors ätstörningsbehandling. Det var ett helvete att äta massa mat hela tiden. Men det var nödvändigt för mig. En viktig månad eftersom den handlade om att påbörja något där jag var helt i fokus.

Februari:

Ätstörningsbehandlingen fortsatte och jag fyllde 38 år. Firade med William, Skilla och Björn. Jag fick en dammsugare av dem och var jätteglad som den städnörd jag är.

Mars:

Sista månaden på ätstörningsbehandling och jag märkte att jag var sjukttrött hela tiden, det var som att kroppen bara ville sova. Märklig känsla men så var det, oroade mig kring rutiner efter behandlingen skulle vara slut en hel del också.

April:

Ätstörningsbehandlingen var slut, jag kom tillbaka till jobbet som sjukskriven för att trappa upp. Insåg här hur viktigt det faktiskt var för mig att hitta någon form av annat jobb. Jag var trött på gamla mönster och behövde något nytt. Så började aktivt kolla på andra arbeten.

Maj:

Lyckades återigen att skada mig… Hallå liksom vi snackar mig här. Blev en kniv rakt över fingret och blev sydd… Klart att man ska skada sig liksom. Det är mig vi talar om hör!

Juni:

Månaden när jag visste att, om en månad skulle jag börja arbeta på Drottning Blankas Gymnasieskola här i Falun, som specialpedagog men på gymnasiet istället för grundskolan. Det var också månaden när jag och Skilla sov ute på balkongen då det var så varmt på nätterna.

Juli:

Jag och Skilla åkte till Näset i Furudal och umgicks med min mamma. Vi åkte runt på lite gårdsloppis och åt mat ihop. Delade på en hel bag-in-box mellan kl 16:00-8:00 dagen efter. Men kul hade vi jag och min mamma!

Det blev resor i cabben med familjen och olika trevligheter för oss.

Augusti:

I augusti började jag jobba på Drottning Blanka.

Jag blev adopterad!

Vi hade kräftskiva och jag drack bubbel. Det var verkligen en helt underbar augusti eftersom värmen höll i sig.

September:

Det blev covid19 för hela familjen, sådan feber och sådan trötthet. Jag låg utslagen på soffan och tyckte allmänt synd om mig själv.

Blev även en konferensresa till Göteborg denna månad. Vilket var väldigt trevligt.

Oktober:

I oktober fyllde min älskade unge arton år! Vi gick ur och åt på Banken här i Falun, han fick fina saker och jag kände hur stolt jag är över denna unge man som jag varit en del av att skapa.

November:

I november höll jag Amningskurs för blivande föräldrar här i Dalarna. Något som var lika kul som alltid. Ett perfekt sätt att byta av vardagen med.

December:

December och sista månaden på året. Vi firade julen tillsammans med: Björns släkt och min bror. Skilla bar julklänning och vi var alla jättenöjda med både julen, maten och julklapparna.

Denna månaden var jag ganska trött, som alltid i december.

26 Comments

 1. Ett bra år med nytt jobb och adoptionen men också tufft med ätstörningsbehandlingen. Låter kul med amningsutbildningen, tycker det är kul att hålla kurs inom områden jag verkligen brinner för. Bilden på Skilla i kastrullen är ju så rolig. Kommer ihåg att du och jag hade covid med typ en veckas mellanrum.

 2. Ja dina skador som du råkar ut för, jag hoppas att du inte åker på mer skador nu. Bra kämpat av dig och mamma som hade roligt med en bag in box. När jag läste de så fick jag upp den gamla festlåten ”var är boxen? Där är boxen” sen minns jag inte mer av låten ? Så söt skilla är i sin julklänning

 3. Vad tiden går fort. Ett år sen du gick på behandling mot ätstörningen. Hände mycket i ditt liv under året, Sen blev det en trevlig fika då du var här nere.

 4. Härlig summering av året. Jag har peppar peppar åter igen klarat mig ett år utan att få covid. Man minns när det var som varmast på sommaren och jag sov med fönster uppe och min bordsfläkt på maxfart vid sängen. Hoppas att det inte blir lika varmt nästa sommar.

 5. Ja, 2022 var ju inte ett odelat lyckat år för din del. Så det är bara att hoppas att 2023 blir bättre speciellt allt som har med din ätstörning att göra
  Med denna önskan – Gott Nytt År!

 6. Starkt av dig att berätta om din ätstörning! Inte många som vågar det! Hoppas att du mår bättre 🙂 .
  Haha inte bara jag som önskar mig dammsugare i present ! Fick en förra året , blev överlycklig ?. Usch för denna covid. Jag hoppas verkligen att det någon gång lugnar ner sig.
  Att fylla 18 år är stort minns själv när jag skulle fylla 18,?. Hoppas du haft ett bra avslut på 2022. ✨️

 7. Det låter verkligen så mysigt att sova ute på balkongen! Tänk att han nu har fyllt 18 minns när jag gick med i gruppen och började läsa din blogg då var han tonåring. Hoppas 2023 blir ett bra år för dig och hoppas vi kan ses 🙂

 8. Ja din kropp behövde äta för att få mer energi o sen sedan bli trött av allt. Tycker det var en väldigt bra behandlingen som du behövde.

  God fortsättning ?

 9. Intressant att du gjorde en årskrönika. Och vi fick covid samma månad. Trodde inte det skulle komma då jag klarat mej så länge. Men mer kontakt med folk gav dåligt resultat direkt. Ser att din hund ser ut som min grannes hund – och vad rolig hon är i julklänning. Det är en pudel, eller? Grannhunden är en annan ras men liknar Skilla. Heter nästan samma också, nämligen Cilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: