Börjar med summering av 2009.

Jan – Började min andra termin på lärarprogrammet. Den språkande människan.
Feb – Fyllde tjugofem år och hade fest hemma hos mig, fick as söta träskor rosa av Lena.
Mars – Var med Linn på Kåren, spydde ner dörren totalt och skämdes som ett djur.
April – Tjejfest på harrys. Så himla kul, gratis mat och skumpa samt ÖLkorven som icke får förglömmas.
Maj – Anna & Min bror flyttade till Falun. Larz-kristerz med Linn.
Juni – Falukalaset och midsommardagen då jag var chaufför till Säter.
Juli – Falucrusingen och Classic Car Week med Anna. Minnen för resten av livet!
Aug – Började termin 3 på lärarprogrammet.
Sep – Sexparty. Oförglömmlig kväll.
Okt – William fyllde 5 år. Chaufför på halloween.
Nov – 1900-tals fest. Himla roligt.
Dec – Firade jul med sonens pappa och hans familj, nyårsafton med sonen och hans pappa.

Summering av 20(00)-talet.

2000 – Började med cipramil då jag var sjukt deprimerad endast 15 år gammal. Hade ätstörningar och mådde skit. Slutade nian. Söp bort det mesta av året och började på IV.
2001 – Började året bort däckad av hemgjort vin i arvidsjaur dit jag följt med en kompis till. Festade mycket, började Barn och fritid på hösten. Flyttade hemifrån 17 år gammal.
2002 – Blev djupt deprimerad, hoppade av Barn och fritid och söp dag som natt.
2003 – Bröt ihop, låg och stirrade in i väggen. Sa upp lägenheten på hemorten, tog spontant och sökte lägenhet i Falun som jag fick. Fick en blodpropp i höger ben endast 19 år gammal utan medicisk förklaring. Kom till Falun 12 mil från hemorten. Träffade sonens pappa augusti. Den 21 december hade jag min sista mens på 10 månader.
2004 – Fick ett plus på graviditetsstickan den 24 januari, skrek och började gråta. Sonens pappa och jag var inte tillsammans, jag var nittonår. Arbetslös, utan utbildning och dessutom djupt deprimerad och var full mer än jag var nykter. Jag bestämde mig dock fort för att bli mamma. Fanns inte i mitt liv att ta bort det där älskvärda i min mage. Den 3 oktober började mitt liv, han skrek och jag började andas. Mitt liv fick en mening och jag FÖRSTOD vad lycka var. Sen den dagen har jag levt varje dag och är tacksam för livet.
2005 – Började plugga. Jag började kämpa för ett gymnasiebetyg på distans via NTI-skolan. Pluggade när sonen sov och var så stolt.
2006 – Började läsa till undersköterska.
2007 – På våren fick jag äntligen mitt slutbetyg. Fortsatte dock läsa för jag tyckte det var roligt.
2008 – Kom in på utveckling av e-tjänster på högskolan Dalarna i januari. JAG hade gått från vad folk trodde ingen framtid i och med hur mitt liv sett ut innan till en högskolestuderande Mamma. På hösten kom jag in på lärarprogrammet och läste där med dubbla program på högskolenivå. Jag började dessutom detta år på våren jobba extra som barnskötare.
2009 – Fortsatt att plugga, är mamma till en femåring och helt klart krossat alla fördommar om att människor som går i mot mallen faktiskt kan bli jävligt bra föräldrar och skaffa sig en ljusframtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: