Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 9: Säsongsbyte.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?
 2. Gör du en vårstädning?
 3. Vad är något du har planerat i sommar?
 4. Vad är något du vill göra i sommar?
 5. Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?

Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?
Mer ljusa dagar. Tycker inte om mörker så mycket. Även att det blir varmare ute samt alla djur som börjar röra sig i naturen.

Gör du en vårstädning?
Bara på balkongerna, skönt att få till sådant hemma.

Vad är något du har planerat i sommar?
Inget alls, får se vad som sker. Livet är oerhört oplanerat just nu.

Vad är något du vill göra i sommar?
Bada, sola och ta det lugnt.

Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?
Falu koppargruva, men även Gamla Staberg, Carl Larssongården.

11 Comments

 1. Jag gillar inte heller mörker och blir så mycket gladare när dagarna är ljusare. Falu Koppargruva har jag velat besöka under några års tid nu. Gillar gruvor och tycker det är intressant.

 2. Carl Larsson-gården är jättekul att besöka! Har varit där flera gånger, gått guidad tur, och eftersom det varit olika guider har det också blivit väldigt olika upplevelser. Har Karin-matta köpt i butiken, där finns det också en del fina prylar!
  Gruvan är också kul, fast jag tror att det räcker med en gång där?!

 3. på sommaren ska en ta det lugnt, tycker jag. ljuset och gärna lite värme också känns jättefint på våren. Carl Larsson – gården skulle jag gärna besöka. gillar Karin Larsson

 4. Vårstädning inomhus håller jag heller inte på mig. Men balkongen behöver nog dammsugas om några veckor. Där samlas ju en massa bråte efter en vinter – konstigt nog…
  En oplanerad sommar känns riktigt skönt tycker jag. Att planera saker – då blir man bara besviken när planerna inte går i lås. Mycket roligare med spontana utflykter med mera.

 5. Inför förra sommaren gjorde jag inte upp några planer alls, jag kände helt enkelt att jag inte kunde göra det eftersom planerna ändå alltid kullkastades av saker som låg bortom min kontroll. Det var skönt, det också, att kunna landa i att jag inte måste fylla varje dag långt i förväg för att kanske göra andra nöjda. Så det här med ovisshet och att inte kunna planera framåt är något jag kan relatera till, och egentligen vill jag väl mest skicka över en virtuell kram till dig. Sedan tror jag att du är en sådan person som alltid hittar vägar, korta som långa. Det är en känsla jag får av att läsa din blogg (även om jag inte känner dig).

 6. Kul att läsa dina svar. Glömde totalt av detta men jag har varit sjuk så då kan man lätt glömma bort saker. Däremot så är det inte någon fara utan jag får svara på nästa veckas frågor.

 7. Härligt med oplanerat, jag tycker det är skönt att vara spontan! Det känns som att det nästan alltid blir bättre då, om man inte måste planera för att få ihop det! Hoppas du har en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.