Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lizzla vår mellanpudel Skilla vår mellanpudel

Dressyr & 12 veckors vaccination.

Vi började dagen med att träffa Christin för att gå upp på Lugnet och titta på dressyrtävlingarna som höll till där. Alltid trevligt att träffa Christin, och perfekt för Lizzla att miljötränas lite. Igår var jag med Lizzla på Folkrace eftersom Björn hjälpte sin vän där. Hon får verkligen vara med på allt denna tjej, precis som storasyster Skilla fick. Det är viktigt för mig att Lizzla får uppleva massor av saker.

Efter dressyren sov Lizzla en stund innan vi åkte till Arkens Zoo vetrinärklinik där hon fick sin andra spruta. Det gick jättebra! Jag blev dock stel därinne, det var samma form av bord som Skilla låg på när hon dött. Det högg till I hjärtat på mig och jag ville bara lämna rummet omgående! Men jag stod kvar och försökte hålla lugnet för Lizzlas skull, hon ska inte bli rädd för vetrenären det är viktigt för mig.

Nu efter sprutan ska jag hålla koll så att hon inte sväller upp eller kräks, samt att hon ska ta det lugnt. Blir därmed en lugn kväll här hemma.

9 Comments

 1. Så bra att hon får följa med på allt. Lizzl är ju bara galet söt. Förstår att det var jobbigt att gå till veterinären med henne. Klart du reagerade. Jag har fortfarande svårt att se ambulanser…. Gör alltid ont i magen

 2. Härligt att lizzla får vara med på så mycket olika saker. Förstår att det blev svårt när du var hos veterinären med Lizzla. Hur många sprutor ska hon ha? Eller var denna den sista? Folkrace är roligt och var på det en gång per år när jag var barn.

 3. Nej nu har jag missat nått tråkigt! Har skilla gått till hund himmelen? O har du skaffat ny? ???? stor kram

 4. Tror det är nyttigt för Lizzla att följa med på saker du gör. För då blir hon trygg & lyder dig. Å inte blir hispig & rädd.
  Du tog dig an en ångest laddad utmaning & du klara det ????????????❤️. Oftast så intalar man sig att vara lugn på ställen som är lite läskiga inför barn & djur för att förebygga att inte dem ska bli rädda. En dag kommer du känna dig lugn i ett veterinärs rum. Utmana sig & träna. Skilla kommer att hjälpa dig????

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

 5. Du är klok som låter Lizzla vara med överallt, min erfarenhet är att hundar (och andra djur) blir tryggade, klokare och socialare ju mer de få vara med.
  Kul med dressyren ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa