Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad börjar bra men slutar dåligt/sämre?
  2. Vad är spännande i början och slutet men tråkigt i mitten?
  3. Vad är gott men egentligen inte?
  4. Vad känns jobbigt i början men bra när du är färdig?
  5. Vad var du snabb på tidigare men som nu går långsammare?

Vad börjar bra men slutar dåligt eller sämre?
Oftast saker där början var bra, med faktorer medför förändringar till det sämre. Där saker som fanns från början plockas bort.

Vad är spännande i början och slutet men tråkigt i mitten?
Hmm, tror nog att det mesta är spännande först men det sedan dalar neråt? Men sommaren är spännande där runt våren, men så i augusti dalar det neråt. För att bli spännande igen i maj.

Vad är gott men egentligen inte?
Vattenmelon och gurka. Så gott men samtidigt så smaklöst?

Vad känns jobbigt i början men bra när du är färdig?
Påbörja skriftliga arbeten.

Vad var du snabb på tidigare men som nu går långsammare?
Jag tänker kanske då vad som är viktigt. Jag har varit duktig flicka hela livet, numera har jag börjat slänga bort den saken till förmån för vad jag mår bra av. Det medför att saker jag förr gjorde i iver (snabbhet) får ta längre tid till förmån för det viktiga mig själv.

12 kommentarer

  1. vattenmelon tycker jag är meningslöst men gurka äter jag gärna. de små inläggningsgurkorna smakar mer än slanggurkorna. det behöver inte vara fel att göra saker långsamt. jag har börjat äta väldigt långsamt. det har bara hänt. jag är numera alltid sist med maten i alla sammanhang

  2. Just det – vattenmelon och gurka smakar precis ingenting. Inte i Sverige i alla fall. En helt annan sak i till exempel Spanien, då båda smakar så himla gott. Skillnad som dag och natt.
    Förändringar är inte sällan jobbiga. För man har ju vant sig vid vissa saker och så ändras dom. Detta uppfattar man gärna som försämringar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa