I tisdags fick jag meddelade från en jag haft lite kontakt med på Blocket. Personen hade sagt att en skulle köpa fiskarna, och jag eftersom jag sett att det fanns en svärdbärare hade jag först tänkt ta den. Men fiskarna var tingade aå jag tänkte inte mera på det förrän personen skrev, att jag fick samtliga fiskar för annars var de tvungna att ha ihjäl dem. Den som skulle hämta hade aldrig dykt upp! Så där låg fiskarna i en påse.

Jag åkte dit, och räddade livet på dem. Tyvärr hade både svärbäraren och en Black Molly redan dött. Men resten levde, det var två malar varav den ena lämnat rom samt yngel i mitt akvarium redan. Sedan två sorter jag fortfarande inte riktigt fått någon tydlig bild av vilka det är trots Googlesbildsök.

Hur som helst, verkar de trivas här hemma. Igår fixade jag bort lite växter som tagit över lite väl mycket i akvariet, och bytte vatten. Det är riktigt kul att pyssla med akvarium, kanske inte låter så men det är det.

9 kommentarer

  1. Vi hade akvarium en gång i tiden. Det var roligt tills det blev en spricka i botten. På natten ringde grannen under på vår dörr och undrade om vi hade något som stod och rann vatten. Hela vardagsrummet flöt…

  2. Kul att du kunde rädda några av fiskarna i alla fall. Tråkigt att tre av fiskarna redan hade dött. Kan tänka mig att det är en hel del pyssel när man har ett akvarium med fiskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa