Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Graviditet

Sett min bebis idag :-D !

Min rutinkontroll visade. Hade 100/65 i blodtryck och sen visade de sig att jag hade äggviteämnen i urinet en 1, fast hon som gjorde kollen sa att de förmodligen berodde på mina njurar & inte nått annat. Fast de var min tanke oxå risken för urinvägsinfektioner är tydligen jätte stora nu när jag har de här med njurana + att risken redan är stor när man är gravid.Njurarna var oförändrade fick förlängd sjukskrivning & en än gång veta att om dom förstoras blir de kateter! Min stora skräck ju! Men vad gör man inte om man måste menar jag klara ju inte av att ha ont deräkt heller. Tydligen så vanligt de här med njurarna att 3-4 personer (hela landet) får de per år tänka sig vad vanligt.
Kommer gå till specialistmödravården varannan vecka nu och sen ska jag ju börja med lika hos vanliga mödravården så de blir varje vecka from idag.

Jag viste ju att jag skulle kolla njurarna men inte att jag skulle få kolla min lilla eller STORA bebis oxå. Var en helt annan sak att se hn nu. De var värkligen en liten människa som låg där (viste ju de sen förut men de var på ett annat sett) . Man såg nästippen och munnen jätte tydligt.Såg även ett litet öra *ler . Hn vägde 1450gram och allt såg ut som de skulle. Tänk att den lill NU blivit den stora. Låg upp och ner idag oxå med rumpan peckande mot min höger sida villket jag faktiskt redan listat ut när man kännt på högersida har jag ju fått en rumpa på handen ler. Sen hade hn armar och ben mot vänster (alltså låg på sidan) de förklarar nog varför jag så ofta känner som massa vågor på just vänster sida. De var jätte mysigt att se hn därinne helt klart de bästa UL om man menar på känslor och allt. De i v10 berödre mig på de sättet att jag viste att jag gjort rätt. Medans de i v18-19+2 inte fick mig att tänka så mycket mer en på att de var min bebis och den kanske var sjuk. Nu fick jag ju en än gång beräftat att hn mår bra + se att denna lill människa hn blivit!
Dom satte in fosterljud ett tag oxå men de tyckte jag var obehagligt eller inte obehagligt men de kändes konstigt. Både höra hjärtat & se h
n sparka och leka därinne kändes som jag inte riktigt skulle veta för mycket om vad som händer medans hn ligger där och väntar på födseln kan inte förklara riktigt.
Blir snart ett nytt UL igen i v33 men de ska jag göra i Sthlm och då får jag videoband + veta om h
n är en pojke eller flicka.

Björn kom och hämtade mig på Lasarettet sen och jag berättade om UL han såg ganska ledsen ut att han inte varit med fick jätte dåligt samvete att jag sagt nått
🙁 . Tänkte inte på att han kunde bli ledsen men hade jag vetat att jag skulle göra ett UL hade jag sagt till honom att följa med jag trodde ju bara att de var njurarna som skulle kollas ville inte att han skulle behöva kliva upp kl 8.00 på sin semester för att följa med mig dit.

Just ja igår kanske jag ska berätta om oxå.
Massa saker att tala om nu.

Träffade Björn igår vid 11.oo han skjussade upp mig till ÖB för jag behövde köpa shampoo sista slantarna jag lever på nu grr . Sen tyckte han att vi skulle köpa lite mc donaldsmat för han hade rabattkuponger där så jag tog mig min vanliga big mc & co. Var riktigt gott 🙂 .

Sen åkte vi hem till honom och började väl diskutera lite smått. Förklarade om pappadagarna och hur jag menat osv. Han förstod. Förklarade även att jag inte tänkte ta bort hans festdagar bara för att vi ska ha barn ihop eftersom han sagt de till folk. Han blev lite chockad att jag tog upp de men jag tänkte inte ha nått sånt missförstånd mellan oss. Om pappadagar också tog upp att de är lite svårt för honom att ha barnet så länge jag ammar alltså på natten och de förstod han väl men så sa han på skämt att han kunde ju alltid skaffa en sorogatmamma började skratta då faktiskt första gången sen jag började träffa (träffa alltså vi är inte tillsamman) honom igen som han fått mig att börja skratta.Han sa även att han hade önskemål på att vi skulle umgås med barnet ihop oxå alltså göra saker så barnet kände att vi var som en familj fast vi inte är tillsammans och så där.

Sen diskutarade vi om vad vi tyckte om olika saker som uppfostran (hur vi nu kom in på de). Han tycker inte man ger saker till barn bara för att dom vill ha (fast jag är tvärt om tycker faktiskt man kan få saker ibland) fast de är ju inget som spelar så stor roll nu. Även diskution om godis jag tycker lördagsgodis helt bestämt där han tyckte samma de kändes jätte bra började faktiskt kunna se honom som pappa och mogen igår såg honom som vuxna pappa Björn och inte barnrumpan pappa Björn. Han har fortfarande inte sagt något till sina föräldrar (nu är de 10veckor & 5 dagar kvar) fast han ska snart sa han.

Sen sa jag att han kunde kolla på tradera efter saker de var nått han ville ha så han frågade om jag köpt nått där jag sa att de hade jag och rabblade upp alla bebis saker jag köpt där. Då sa han att han kanske borde ge mig lite pengar eftersom vi skulle ha vissa saker ihop som barnvagn och bilbarnstol jag har inte ens tänkt att han ska betala men han sa att de ville han så ska räkna ut hur mycket de blir tro han får betala typ 500-600 ungefär (till dom sakerna jag köpt redan).

Frågade även om faderskapstest vet nämligen att när han tjatade på mig om abort så jag gick med på att gå dit och kolla sa dom till honom att om jag behåller barnet borde han kolla upp om de är han som är pappan (precis som att jag var nån som hade sex med andra bara för att jag var ”ung” och gravid var ju bara 19år! blir förbannad på sånna fördommar som värkar vara bara för att man är ”ung” betyder de inte att man har sex med alla jävla karlar i världen) . Ha sa att han ville de eftersom dom gett honom rådet att göra de fast han sa även att han inte tvivlade på att han var pappan till barnet (TACK) . Men de får han väl göra så jag vet ju i alla fall till 100% att han är pappan så har nämligen inte varit med nån annan en honom så. (eller innan honom men inte sen jag träffade honom). Fast de känns okej vill ju inte att Björn kommer om 8år och säger att han inte tror att liten är hans då skulle jag slå ihjäl honom!

Kom in på om förlossningen oxå. Frågade om han ville vara med och han sa att allvarligt talat så var han mest rädd för förlossningen eller snarare skräckslagen som de lät på honom men han kände väl att de var hans plick. Jag sa att de var de inte alls och att han kan sitta utanför och komma in när liten är född de vet jag faktiskt att de finns pappor som gör. Fast så sa jag att jag kan be tex mamma eller en BM ringa honom när jag är öppen 6 eller 8 centimeter så han kan åka in och vänta på att barnet föds. Då får han ju se h*n nyfödd och färsk utan att han behöver se den blodiga & onda biten av allt. Han såg faktiskt riktigt glad ut när ja sa de förslaget och tyckte de lät bra men sa att han kunde ju sitta utanför från de jag åkte in tills de allt var klart då sa jag att de faktiskt kan ta 2 dygn innan bebisen kommer ut och att de är bättre om någon ringer honom så att han kan komma upp på slutet så åtminstånde han fått sova. De passar mig perfekt oxå jag har nämligen redan nu svårt för nakenhet så de känns som de kommer bli konstigt att ha honom där oxå även om han sett mig naken massor av gånger de här känns ju mer intimt.

Ja de va allt fast jäklar vad mycket jag skrivit i dag!

Puss & kram Madde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa