Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar

Att vara astmatiker och allergiker.

Efter en hel dags workshop i skolan var faktiskt över förväntan riktigt roligt. Lite drama och sedan bild, arbetade med skapade. Drama är jobbigt men skapade när rätt kul. Vi gjorde en liten lerfigursfilm med effekter. Blev riktigt rolig.

Annars är det lugnt här hemma, känner mig lite astmig tog medicin men har inte hjälpt. Dom körde med nått skicka runt starka dofter med parfym i skolan idag fick säga till och då fick jag inte vara med på det där. Alltså tycker på något vis att parfym inte hör till att uppmuntra i en miljö där vi ändå ska vara pedagogiska och tänka på alla dom stackare som kanske inte tål. NU är jag en av dom som VET hur jävla jobbigt det är. Var så där redan på föredetta lågstadiet (finns ju inte låg, mellan och högstadiet längre. Dom heter grundskolans tidigare år 1-6 och grundskolans senare år 7-9) också, min lärare hade katt och ALLA i klassen tjatade på henne att ta med den varav jag fick säga till och alla såg mig som någon jävla syndabock som förstörde deras nöje med min sjukdom. Ibland känns det som vissa människor utan astma och allergier är allmänt dumma i huvudet. Dom kan inte fatta att det inte funkar att sova över hos dom en natt, dom tror att bara för man tar medicin blir man frisk och kan leva precis som dom. Tyvärr funkar det inte så i verkliga livet. Att det bara skulle vara lite kli i ögonen inte är nått att gnälla över. De lilla ki i ögonen betyder kronisk kliande, rinnande ögon, VARIGA ögon, snorig näsa (värre en vid förkylning) klåda i ögon och även på kroppen. När det sedan kommer till astman känns det som att andas genom ett sugrör att knipa efter luft och känna hur luften liksom tar slut att man nästan får döds ångest. En som inte har astma eller allergi kanske inte kan förstå att detta inte är något att ruska på axlarna för, det är allvar. ETT hemskt tillstånd.
Jag vet att rökare ofta försvarar sig med att röka vid ingångarna på mataffären med att VARFÖR ska jag behöva frysa bara för jag röker, om det inte passa får man väl stanna hemma. SLUTA jaga oss som röker. Jag vill inte jaga rökare, jag förstår att dom har ett beroende, jag förstår att ciggen smakar gott till kaffe, eller i kylan eller var det nu är man röker den. Det jag dock inte förstår är varför ciggen smakar godare i miljöer där andra kan bli sjuka av dom? Varför måste man stå PRECIS bredvid människor när man röker varför inte ställa sig en bit ifrån för man inser att man inte är den ända människan på jorden, varför inte tänka att min cigg smakar kanske inte lika gott för den som står bredvid. Jag tycker inte rökare ska bli tvunga att flytta på sig, därimot tycker jag att det borde vara förbjudet att röka på vägen in till matbutiken för en ditt bröd är en annans död. Jag försöker alltid anpassa mig efter folk runt omkring mig, står jag i matbutiken och har en full vagn med mat och det kommer någon bakom med en mjölk låter jag den gå före, när jag hade barnvagn lät jag alltid personer utan barnvagn gå av och på bussen först för jag tog plats annars. Jag känner att varför ska jag vara som alla andra självupptagna idioter? Jag hjälper hellre med den gamla tanten som inte kommer upp för rampen med rullatorn än att gå förbi henne när hon behöver hjälp.
Vad förlorar du på att någon gång tänka på någon annan än dig själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.