Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Där jag kommer ifrån, åker vi ut i skogen och knycker oss en gran.

Jag är född och uppvuxen i laglöst land i norra Dalarna. Där det är helt okej att parkera på trottoarer och köra rattfull. Där jag kommer ifrån anser alla att ingen bestämmer över dem och därför för man göra precis som man vill. Som bälte var ett begrepp som väldigt få använde sig av när jag bodde där. När jag kommer till Falun uppstod en hel del kultur krockar. Här i stan sätter ALLA på sig bälte vart man än ska. Här i stan är rattfylla inte alls okej på samma sätt som där jag kommer ifrån och en av dom största skillnaderna är att HÄR knycker man inte sina granar. Utan här köper man dom utanför olika matbutiker. Då pratar jag inte om sådana jag äger i plast (på grund av min pedantiska sida. Skulle aldrig klara av att ha en riktig här hemma) utan om riktiga granar såna där gröna träd som växer ute i skogen! UTAN här köper sig folk riktiga granar.
Anna sa för någon vecka sen precis som jag är hon från norra Dalarna och uppväxt på samma sätt som mig ”ATT jag begriper inte detta med att köpa sig en gran. DE knycker man väl?” jag tänkte ja verkligen.
Skillnadern är stor mellan att bo i laglöst land och att bo i civilisationen i Falun. Största skillnaden är nog helt klart detta med granen. VEM i helskotta vill köpa något som finns så lätt att få tag på?

1 Comment

  1. 2009-12-26 @ 22:15:24

    Åh, tusen tack. Nu ska jag börja köpa dom….i rätt ordning Den första boken var tillfälligt slut på bokus så har lagt den under bevakning. Jag har en del böcker att läsa som ligger här hemma så jag har att göra tills jag väntar på HP-böckerna
    Har blivit väldigt intresserad av förintelsen och andra världskriget också så såna självbiografiska har jag köpt men ännu inte läst. Så det finns en del
    Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa