Dark Mode Off / On
Småbarnåren

Oj du ser inte ut som en mamma.

Idag när jag var på pizzerian med Lisa så skulle jag betala med kortet, något jag alltid gör. Kontanter använder jag VÄLDIGT sällan mig av. I alla fall så har jag sånt där kort på kort som stör folk som inte har några liv. På mitt kort har jag det finaste jag har så klart, MIN SON. I alla fall mannen i kassan kikar på kortet och säger, jag förstår att det inte är ditt barn men vem är det. Jag sa, JO det är mitt barn de är min son han fyller 6 år i år. Mannen bakom disken gapade och fick stora ögon när han säger, ÄR du mamma? Du ser inte ut som en mamma, det hade jag aldrig trott. Jag log tillbaka mot honom och bara men så är det. Han berättade att han hade en son han också så vi små pratade lite om barn.

Det är är inte första gången folk reagerar när jag inte har William med mig, har jag William med mig har visserligen också folk trott han är min lillebror ett par gånger och jag blir så full i skratt, NU är det inte att inte detta förekommer jag har vänner med små småsyskon till och med yngre än William är dom, men ändå. Jag tycker det är roligt. FÖR hur ser en mamma ut? Alltså vad är en mamma? Jag har förstått av reaktioner jag fått av många att jag inte är en klassisk mamma typ. Folk som inte känner mig och ser mig utan barn listar inte ut att jag har barn. När jag talar om sånt på seminarium så blir alltid ögonen på folk tefats stora och ÄR de sant? Sen tror folk att jag kanske har en liten bebis och när jag berättar att min son fyller sex år i år brukar folk se ännu mer förbryllade ut. Antar att jag kanske inte ser ut som den klassiska mamman. MEN hur sjutton ser en mamma ut?!
Jag tycker mammor kan se ut på diverse olika sätt, men jag är mån om mitt utseende, jag har aldrig byxor som går under tuttarna, jag traskar inte runt i 7 år gamla kläder med hål i eller går runt i min mamma byxor flera år efter förlossningen. Är de kanske såna man ser som mammor? Eller vad utgör en mammaroll?

Jag vet att jag beter mig som en mamma ofta runt folk, den där bry mig om. Frågar och har mild röst. De har jag minnsan fått påpekat för mig att jag LÅTER som en mamma. Haha, så på min röst är jag en mamma om folk vet det. Men annars hur ser en mamma ut? Någon som kan svara mig på de?

3 Comments

  1. 2010-01-21 @ 09:36:53

    Hihi, det ska du ju nästan ta som en komplimang…=) tyder nog på att du ser ung & fräsch ut, fast å andra sidan gör ju många mammor det nuförtiden. Iaf unga mammor..=)

  2. 2010-01-21 @ 12:49:56

    Vet inte hur en mamma ser ut.. och har aldrig tänkt att du ser ut som en sån. Konstigt vilka stereotyper det finns. ;D

    SV: Muahaha.. han som va från småland. xD

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: