Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet

En halvtimme kvar till seminairum.

Bara en timme kvar så är det seminarium. Känner faktiskt mer förbered än jag gjort under hela min inriktining, kanske jag borde ha valt svenska från början, är ju sånt här jag gillar. Är ju inte sån där som gillar att leka. JAG vet man får inte erkänna sånt, det är fult och tabu. Framför allt får man inte erkänna såna saker när man ska bli lärare och är mamma. När man ska bli lärare ska man älska att leka och vara på samma nivå som barnen och är man mamma ska man kunna slänga sig i snöhögar eller sitta på golvet och leka med bilar eller dockor och ha hela sitt barnasinne i behåll. Det har jag inte, jag har EXTREMT svårt för att leka. Tror jag mig jag har försökt, men att leka är inte min grej. MEN jag älskar att sjunga, pyssla och baka, jag ser det som att den sidan av mig väger upp lika mycket som min leksida skulle kunna gjort om jag haft någon.

På tal om något helt annat. När jag var hos Anna i söndags började hon asgarva när jag stod och speglade min röv i hennes spegel. Hon har en sån där bra helkroppsspegel, jag äger 2 såna. En sitter i hallen den andra sitter i en garderob jag har. När man ser såna där ställer jag mig alltid och går runt och speglar olika punkter på mig själv, hos Anna blev det min röv. Haha. Jag är sån där, folk brukar bli rätt förvånade på vad jag gör för saker ibland. Som när jag var hem till syrran på julafton så först betedde jag mig vuxet och normalt, sen slängde jag upp foten i hennes ansikte och sa LUKTA! Hon bara ”MEN Madde GE DIG” och jag bara garvar haha. Jag brukade tortera mina syskon när jag var yngre med såna där skämt, dom hatade mig. Men så har jag alltid varit stora syskon man har vissa privilegium då. SAKER man ska ha rätt till att göra. Men jag tror mina syskon gillar mig mer idag än dom gjorde när jag var tonåring. Jag for ju runt som ett yrväder jämt och drygade mig. Bråket om datorn till exempel, på tal om bråket framför datorn. MINNS ni när inte bredband fanns? När hela jävla grannskapet vaknade om man fick för sig att logga in på internet under natten för när det ringde upp lät det värre en en brandvarnare. Wiiiidingdingding ni vet, HELT sjukt. Minns när jag tankade hem min första musik från kazaa? Jag tror det hette kazaa? Minns fan inte, det tog fan 20 min att få en EN låt! På den tiden var det ju inte olagligt heller, nu förtiden lyssnar väl nästan alla bara på spotify?
Men å andra sidan minns jag min första mobiltelefon också en nokia 3210 där det var värsta världsensationen att man kunde skicka bild sms. Och vad föreställde dom tror det var 3 stycken svartvita bilder en var en tårta tror jag. Sen knappade man in låtarna via ett musikprogram på mobilen, och sen kunde man få hem genom datorn och man tyckte det lät SÅ likt orginalet (eller inte så här efteråt) men något som ändå var sjukt kul var när polyfoniska ringsignalerna kom jag var först i mitt vänskapsgäng att ha en sån, kände mig så nöjd då minns jag.

Idag har man ALLT på mobilen. Mobilen är inte längre bara en sak för att få kontakt utan något med hela sitt liv i, lika viktig som plånboken.

Ja man kan ju inget annat säga en att livet förändras massor. Näe kanske ska sluta babbla nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.