Kommer tandfen till mig som vuxen nu?

Var till tandläkaren idag. Eller ja tandhyginisten, fick djupa beröm för mina fina och hela tänder och att dom var RIKTIGT imponerade av de faktum att jag aldrig haft ett hål. Jag fyller tjugosex imorgon och är helt hålfri, de kallar jag faktiskt för jävligt duktigt. Många som är betydligt yngre än mig har ju haft hål i var och varannan tand men inte jag då, jag har aldrig ens fått höra att jag har börja till hål. När tandhygenisten kollat igenom mina tänder frågade hon om jag funderat på att ta bort mina visdomständer, jag sa att VISST har jag de. Då gick hon ut till tandläkaren som kom in kollade och sa då drar vi ut höger tand. Fick lokalbedövning (aldrig fått innan i och med att jag aldrig lagat tänder) så drog han ut den ena. Eller ja dom använde ju som nån slags skruvmejsel. Sen när han tagit den ena sa han ÄH vi tar den andra också så blir det billigare för dig, så han tog bort den andra också. Så på mindre en fem minuter var jag av med visdomsskiten och dom låg blodiga på de där lilla tandbordet. Fick kompresser i käften så tandhyginisten sa att nu får du se ut som en bredkäftad groda idag. De var ju helt OKEJ. Så sa hon att jag hade fina tänder igen men de är ju bra att bli av med visdomständerna för dom gör mer skada en nytta i munnen.

Så ville jag se tanden, intresserad av allt sånt där som jag är. Eller ja TÄNDERNA fick jag se. Fick med den ena hem så jag ska visa William ikväll, jag ger er också äran att de min tand på bild här. I morse var jag deppad men de här gav mig en rejält adrenalinkick tror jag. HAHA, jag har dagit ut två tänder wiooo!
Hela kalaset blev betydligt billigare än jag gjort kom hem med en faktura på 1100 (betalade 300 kontant) .

Nu ska jag byta kompresser och sen blir det en muntlig examinationsuppgift på högskolan. Hoppas ni andra får en fin dag!

Syns inget utanpå 😉
Blodiga och intressanta kompresser! (Mitt tandsmycke fick också observation idag, när jag berättade att jag haft den i 10 år i juni. Dom visste ingen som haft smycke så länge, normalt ramlar dom ur efter mellan 2-6 år)
En liten visdomstand.
En tand.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: