Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Blogglista igen.

1 – Hur länge har du bloggat? – OJ, alltså min första blogg eller hette de dagbok kanske? Hade jag på en fjortissida SKUNK som jag var mycket på när jag gick på högstadiet. Kanske i åttan eller nian? Var nog fan i 8:an . Där skrev man väl typ om typiskt fjortis grejor. Var väl inte så seriöst men började då, måste varit 99 skulle jag tro? Så typ 11 år då?

2 – Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? – Hade ingen bild av bloggare alls. Alltså jag skrev för mina vänner skulle få läsa eller ja främst Anna som skrev rätt mycket på sin om jag inte minns fel? *prutt , hon bodde ju i Älvdalen på den tiden och jag i Orsa så internet trots modem var ju SKIT kul. HAHA

3 – Vilken var den första blogg du förälskade dig i? – Anna’s var väl hennes jag började läsa. Sen även på Lunarstorm läste jag väl hennes väldigt flitigt. Tror jag skrev nått inlägg i min lunarblogg då och då, på den tiden också. Men Anna skrev mer. MEN så levde hon ett betydligt mer glamouröst liv än mig också i Falun. Själv drog jag runt och skolkade, sov och drömde om ett nytt liv i Orsa/Mora.

4 – Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? – Haha , hittade min skunk SOM var kvar för något år sen. Raderade de dock, alltså stod typ: JAG är dödligt kär i * och typ jag kommer aldrig sluta älska honom. HAHA, så sjukt pinsamt var väl snart 10 år sen jag skrev de men rätt roligt. Jag är knappast dödligt kär i honom och har slutat ”älska” honom för längesen. HAHA *lol

5 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? 16 stycken jag alltid läser när dom uppdaterar via bloglovin. Sen dom andra när jag ser något intressant.

6 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? 100% Personliga bloggar. Gillar inte ämnesbloggar.

7 – Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Jag väljer bara bloggar där jag känner igen mig i. Skulle inte vilja läsa något om någon som jag inte känner att jag har något utbyte av. Personer som är olika mig känns liksom inte direkt som något jag skulle läsa?

8 – Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Hehe samma som ovan. Kan fan inte länka alla :-p.

9 – Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Jag får ofta höra att jag skriver roligt för folk, att det känns som mig och att det inte är oäkta. Att min blogg är jag. Vilket är bra för jag hade fan inte velat fejkblogga? VARFÖR de liksom?

10 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Samma svar som ovan.

11 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? – JA, jag berättar aldrig saker som är för personligt.

12 – Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. – Bråk och tjafs, ser ingen mening med att dra upp sånt inför hela världen.

13 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? –  Väldigt liten del. Skriver mest för min egen skull, sen för att kanske lära känna nya människor? Jag försöker alltid svara på kommentarer jag får just för jag känner att om dom lägger energi på att kommentera ska jag göra samma åt dom. Brukar kolla deras sidor och läsa något. är nog viktigt att liksom ge och ta?

14 – Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? – Beror på, vissa tror jag fejkar eller ja jag VET man kan så jävla väl läsa igenom en blogg. Men visst vissa andra kan man lära känna genom bloggar.

15 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? – Halv som halvt. Alltså bloggade rätt aktivt på lunarstorm förut, och hade låst blogg men vissa där fick läsa. Träffat många av dessa. Ibland på stan, ibland ändå. Sen som Linn henne lärde jag känna genom lunar och när jag bloggade. Hon och jag är jätte bra vänner idag.

16 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? – JA, för såna som hängs ut i bloggar utan att vilja de.

17 – Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar – Ingen som skrivit om mig i någon blogg vad jag vet? Känns som man är past den åldern också, är ju typ fjortis varning på folk som skriver fjantiga påhopp i kommentar fälten eller typ skriver inlägg om folk. Menar visst är det Jossan 14 som skriver sånt är de en sak, men är Jossan 18+ beter sig på samma sätt är de fan pinsamt.

18 – Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? –  Nej, varför skulle jag ångra något jag tänkt igenom innan jag skickat iväg?

19 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? – Har inga nackdelar.

20 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år? – De gör jag med all säkerhet.

21 – Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. Dom som orkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa