Dark Mode Off / On
Gynekologi

Dubbel ägglossning.

Jag kom över en studie här förra veckan om något som heter dubbel ägglossning. Det är en studie som visat att kvinnor inte alls som man trott förut endast för ägglossning en gång i månaden utan kvinnor kan få detta flera gånger i månaden och under OLIKA perioder i menscykeln. Detta skulle alltså kunna förklara varför vissa blir gravida under mensen, eller mensens första dag eller efter ägglossningen. Jag tycker det här är extra spännande då jag alltid hävdat att jag haft ÄL en vecka senare en vad som var mitt UL samt UL datum när William blev till. William ska enligt SM och UL blivit till den 5 januari, jag har dom alltid varit säker på att det var den 10 eller 11 han blev till. När jag tänker efter var det nog den 11 en söndag. Jag hade min sista mens den 21 men jag kände befruktningen av William tydligt, det var en speciell känsla efter sexet. Det kändes som att något for upp i min äggstock och ett slags obehag, det där obehaget gjorde att jag somnade och morgonen efteråt vaknade jag i Björns säng med en tuttvärk och mensvärk jag aldrig tidigare känt. Bussresan tillbaka till min egen lägenhet gjorde ont och jag ringde en jag kände som varit gravid. För känslan var helt obeskrivlig jag kände konstiga dofter dom målade om lägenheten under och jag kände ett rejält agg mot dom som stank så illa. Något jag aldrig tidigare känt, jag tog ett bad men det kändes som kroppen var någon annans i badet. Jag åkte sedan på min farmors begravning samma vecka och där hörde jag en röst säga ”du är gravid”, vart den kom ifrån vet jag inte. Jag gick i förnekelse i flera dagar tills jag inte fick min mens den 21 och och gjorde ett gravtest den 23. Det visade sig bli ett plus även om det var svagt.

Jag vet att den 5e som är utsatt befruktningsdatum inte stämde alls utan att det var den 11e. Jag har alltid väldigt belägg för detta, jag skulle haft min ÄL redan för jag hade haft äl så det kändes okej, men uppenbart måste jag haft dubbel äl. Det betyder alltså att jag under alla år KAN ha haft rätt, trots alla pekpinnar och ruskande huvuden. Tycker alla bör läsa denna artikel samt söka mer fakta, jag personligen tycker det är väldigt intressant.

8 Comments

    1. Är nog inte så konstigt alla är ju olika, jag har tidig istället OFTAST, typ runt 4-5 dagar efter mensens slut inte så roligt. Då har jag endast mens i 3 dagar så det är liksom 1 vecka efter mens jag får äl.

  1. Spännande. 😀 Ja varför skulle d inte kunna vara så. Stämmer säkert.
    Låter helt otroligt att du menar att du kände av när du blev gravid, men d e säkert inte heller omöjligt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: