Författarens egna ord.

Valet 2010 det historiska valet.

Nu börjar valet och jag kollar, haha nörd man är men är ändå rätt intressant. Får se vem som vinner och vad som händer, vad som än sker kommer detta vara ett historiskt val för mig och för Sverige, det kommer skrivas historia om detta därför känns det riktigt spännande. Valen 2010, jag och William pratade om valet idag  vi kom fram till att han får rösta först när han är 22, rätt orättvist när man tänker på det. Det precis som krogen och systemet det är inte okej att folk ska behöva vänta nästan ett helt år längre än sina vänner.

4 Comments

 1. Förstår delvis ditt tänk, men samtidigt.. de som är födda fel År då? De som när vi fick rösta första gången tex va födda -85, fick vänta till de var 21. Och samma blir det ju med -05. Någonstans måste man ju dra gränsen.
  Haha, vad gäller systemet borde nog de flesta vänta till typ 22 eller mer! 😛 Med tanke på mognaden och mängden alkohol som oftast dricks innan.
  malle recently posted..Mitt hår längtar! -P

  1. Men första gången vi fick rösta var ju 02 och då var dom ändå 17 eller skulle fylla 17 85:orna. Medans 84:orna var 17 och skulle fylla 18 eller 18. Jag tycker skillnaden är rätt stor tycker gränsen borde gå vid året, det är mer rättvis. Tänk den som är 17 och fyller 18 imorgon hur surt det inte lär kännas för den.
   Jag tycker systemet åldern ska sänkas till 18 är man mogen att göra allt annat där borde man få handla vin också. Man får gifta sig men inte köpa champanj till sitt eget bröllop inte helt okej.

   1. Jo, men hur stor skillnad är det då i ålder mellan 17-åringen som fyller år i december och den som fyller i januari. Kanske bara skiljer 1 dag mellan dem dessutom… Hur man än gör så är det någon som kommer i kläm.
    Ja, fast vad gäller mognaden och alkohol så finns det ändå lite vettigt i det, man får köpa på krogen vid 18. Där är det ju ändå personal som håller lite koll på fyllan. Det som köps på systemet, där är det ingen som “övervakar” drickandet.
    malle recently posted..Mitt hår längtar! -P

    1. FAST hur mycket koll har krogpersonalen? Dom släpper in folk som knappt kan gå osv. Jag tycker bara det är en dum ursäkt att säga att dom håller koll för det gör dom ju inte. Dom ger ju lätt en tiquila till en dyngrak tjej tex. Sen tycker jag som jag skrev tidigare att det är bättre med är du född vi säger 84 ska man ha rättigheter för alla födda samma år, sen ser jag då inte att det skulle vara orättvist för en född 85, dom får vänta på sitt år liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: