Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Världens bästa Astrid.

Seriöst ”Min Allra Käraste Syster” , det måste var den absolut bästa Astrid Lindgren boken och filmen. SÅ sjukt gripande. Detta grät jag alltid på när jag hörde dom säga.

Ylva-li och jag stod på bron, som leder över den lilla bäcken, och hörde blommorna sjunga och träden spela och bäcken nynna en melodi. Då tog Ylva-li mig så hårt i armen och sa:

    ”Allrakäraste Syster, ett måste du veta!”

    Det gjorde så ont i hjärtat på mig just då.

    ”Nej”, sa jag. ”Jag vill inget veta.”

    ”Jo, ett måste du veta”, fortsatte Ylva-li.

Då slutade blommorna att sjunga och träden att spela, och jag kunde inte mer höra bäckens melodi.

”Allrakäraste syster”, sa Ylva-li. ”När Salikons rosor vissnar, då är jag död.”

4 Comments

  1. Ja, den är såå vacker men så sorglig. Såg den senast i våras me barna som oxå tyckte om den men jag fick lite svårt att försöka förklara en del som bl a slutet… Va lite trixigt när jag samtidigt satt där me tårarna i ögonen…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: