Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Vänlighet vs ovänlighet.

Jag ogillar elaka människor. Faktiskt väldigt mycket, rejält mycket kanske är bästa ordet. Jag hatar folk som säger elaka saker och njuter av att skada andra. Jag tycker också att internet på de sättet kan vara BAJS. Ibland när man kommer in i vissa bloggar står det kommentarer till folk som, DU är ful, ingen tycker om dig osv. Jag tänker ju att dom som skriver sånt skulle nog bli jävligt sårade själv om samma kommentar brev skrivna i deras bloggar. Självklart är dessa människor anonyma. Samma människor skriver elaka saker om andra saker också, fula kläder, va fet du är osv. Såna människor finns ju verkliga livet också. Människor som skriker efter folk på gatan och sen skrattar så dom inte vet vart dom ska ta vägen med sina vänner.

Överlägsna attityder, såna som är mobbare och som trivs med att trycka ner andra. Vad spelar det för roll om någon nu i dina ögon inte är vacker? Vad spelar det för roll om människan är smal som en sticka eller tjock som en elefant? Personerna vet om det här själva, förmodligen är det något dom dagligen också går och tänker på. Känner sig osäkra med och mår DÅLIGT över. Att sedan bara för att jävlas säga såna saker till människor för att såra för att tro att du själv kommer må bra av detta. Visst att vissa människor verkar så jävla självsäkra och vissa är det också, men varför ska det förstöras på grund av vissa människors önskan om att trycka till någon.

Det finns ingen som behöver vara vacker i den här världen, för alla bär något vackert inom sig. Jag tror även att den som skriver elaka saker har fina sidor men tyvärr så är känslan av att skriva ”du är fet” eller FAN va äckligt smal du är deras sätt att visa makt. Samma makt som en person som våldtar eller misshandlar någon använder sig av. MAKTEN att kränka en annan människa.

Människor lägger så mycket tid i livet på att hata och se ner på andra, istället för att lägga tiden på att göra saker som är viktigt. Umgås med sin familj, åka och resa eller läsa en bok eller spela WOW eller vad man nu drömmer om att göra. Om människor istället för att skriva elaka saker eller skrika efter människor på stan la den energin på att säga, vad fin du är eller göra något viktigt skulle folk slippa bli sårade och må dåligt för att du ville vara otrevlig 3 sekunder av ditt liv. 3 dyrbara sekunder i ditt liv, varför slösa dessa på att vara elak? Dessa 3 sekunder av ditt liv kanske är livsavgörande, har du otur kanske du där när du kliver ut på gatan imorgon, tänk då på vad dessa 3 sekunder istället kunnat användas till, kanske en dröm du länge velat uppfylla.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: