Så ska passa på att skriva. Jag har verkligen haft en dag full av äventyr *S*. Nä då, men gick upp och duschade drog ner till skolan. Tyvärr var det inte Williams täckisar så dom är alltså fortfarande borta, kändes skit trist men vad gör man liksom? Drog upp till högskolan och lånade en bok, efter boklånet gick jag och William till mc donalds, myste där lite och begav oss den hemåt. Här städade jag, dammade, dammsög tvättade golven ja typ de vanliga. Bakade en kladdkaka. Björn kom hit och hämtade William, samtidigt satt jag och googlade min släkt på pappas sida. Dom från min farfars som jag inte har någon koll på, jag kände att jag vill börja släktforska kolla igenom mitt arv, vem är jag och var jag kommer ifrån. Jag är ju uppvuxen i Orsa, men min mormor är född i Mora, dock var hennes mamma från Tuna (som ligger i Borlänge) och min morfars pappa från Rättvik. Min farfar tror jag kan ha varit ifrån Alfta i Hälsingland, är i alla fall där han bodde när jag var lite. Jag minns otroligt lite av min pappa, men när jag såg bilder från pappas ena bro i Alfta kände jag genast igen gården, kanske har helt fel men jag var 2-3 år och jag minns hur någon kanske min farfar lyfte upp mig på en häst. Min pappas bror är travtränare så jag hittade honom. Var kul att se hur han såg ut. Ingen släkt jag känner alltså. Jag vet knappt något om min pappa och ännu mindre om pappas släkt. Det är konstigt hur livet kan bli, min pappa dog när jag var nio år och i och med de så blev kontakten med min pappas släkt bruten, varför vet jag egentligen inte? Kanske för jag var barn och det blev den där jobbiga situationen som uppstår för vuxna hur man ska bete sig efter en kris?

Nu vill jag forska, vem är jag och vart kommer jag ifrån. Hur blev jag den jag är idag, har arvet påverkat mig. Jag ska försöka bege mig till biblioteket och se vem jag är. Det känns som att jag skulle behöva detta, för min egen skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: