Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Back to Lunarstorm.

Råkade komma över något där det stod om Lunarstorm och kom tillbaka till gamla minnen, när man var liten (eller ja ung) och var där hela tiden. Typ såg dom där trippande fötterna eller flaskan som snurrade, någon ny ville vara ens vän och gästboken var ens heligaste. Det var där jag började skriva regelbundet. Första jag skrev var på sidan skunk.nu , där satt man och letade folk likt på facebook och addade var enda kotte, bara för man bodde grannar eller för att man sett den på stan typ *s*. Men sen kom LUNARSTORM, jag skaffade min första med Anna, satt uppe vid datorn i min mammas dåvarande sovrum och skapade en användare våren 2000, jag hade en blond tjej med flätor som bild och kallade mig bimbo_brud. Den sidan försvann dock för jag var inte aktiv så mycket just då. Däremot på hösten där 2000 när jag började IV blev jag mer aktiv, då kallade jag mig för nallepuhmaddiz84 och jag satt där och bloggade (eller skrev dagbok som det hette på den tiden) glodde på folk och bråkade med folk. På den tiden tyckte man sånt var roligt intriger. Skrev långa ramsor på sidan som ”Nallar är söta, kyssar är blöta. Kärlekens färg är rött, du är som ett gele-hallon sött” och skrev hur mycket man älskade att festa. De var viktigt jag minns där när pro 1 kom, det första man la in var en spritflaska och skrev jag älskar att supa framför. BARA för att poängtera det liksom, eller typ sprit är bra sprit vill vi ha, mer hembränt åt folket och vad man nu mer tyckte var viktigt att berätta. Jag minns också ett par fula y-fronts som fanns med. Jag skrev Y-front är det mest osexiga som finns. Har du y-front spyr jag. Sen la man in diverse fyllebilder och tyckte livet var en lek. Jag tänker också på det där nu när folk beklagar sig över alla bloggare som super, VAR fan fanns dom på Lunarstorm tiden? Alla söp ju där och visade spritflaskor i galleriet och hette miss_sexyteen osv, ingen direkt som reagerade på fyllorna då. Bloggerskorna tycker jag är MILDA i jämförelse med vad som stod på Lunarstorm. MEN det är jag de.

Sen då, jag var en lunare, träffade vissa killar via lunar. Någon träffade jag IRL vissa bara babblade jag med.

Många brukar fråga hur jag och Björn träffades, det är ganska standard. Egentligen var det via Lunar, jag hade visserligen sett honom på en fotbollsmatch när han tog godis och körde på bilen spå skoj och bjöd på glass. Piggelin om jag inte minns helg galet. Men han tog kontakt med mig på Lunar efter det, jag hade varit på Mora festivalen och återvände hem sjuk med ett bjäffigt sugmärke på halsen (inga kommentarer vill ni veta mer om den historien får ni fråga när jag har frågor och svar) . Björn som också var sjuk skrev till min på lunarmailen efter att ha läst min blogg där jag skrivit att jag hatade karlar och att alla var stöpta i samma form ungefär. Så skrev Björn ett lunarmail till mig där han sa att han tyckte det var en tråkig syn men som säkert stämde många gånger. Vi mailade där en hel dag och dagen efter frågade han om jag ville följa med till mc donalds. Jag gjorde det men åt inget, vi åkte hem till honom och gick ut på hans balkong då när jag vänder mitt huvud (hade haft en vit tröja med dragkedja från veromoda på mig med halvpolo typ) så syntes mitt maffiga sugmärke så hör Björn säga något förvånat ”ÄR det där ett sugmärke?” jag ville sjuka genom jorden. Hehe.

Sen gick tiden så där, jag plussade med William och jag gick in på tonårsgraviditeter  diskusen i ren panik. Var ju inte ens meningen att jag som nittonåring skulle bli gravid direkt. Skrev och berättade att jag plussat, att jag inte visste vad jag skulle göra, och FLERA skrev och var jätte peppande och berättade sina historier, minns att det kändes så skönt och tryggt.

Där träffade jag sedan andra vänner, efter ett tag fick jag inbjudan till ungmamma klubben på Lunarstorm. Vissa minns den nog? Minns att det var så kul, man kände sig delaktig, hade andra att prata med, dela intressen och sånt.

Sen bloggade jag, varje dag om graviditeten med William, hans första år och sånt. Allt det har jag sedan för in här i bloggen så det finns att läsa här på sidan i arkiv. Genom lunarstorm fick jag väldigt många fina vänner, folk jag verkligen tycker om.

Lunarstorm var en del av min tonårstid, den följde mig från tonåring och osäker till ung kvinna. Jag kan inte låta bli att le och bli nostalgisk åt minnet av Lunarstorm.

6 Comments

    1. Zoofie – Visst var det så, känns märkligt att folk idag är så chockade över bloggarnas festande, dom verkar ju lugna. Inga direkta snödrivsfyllor där inte.

  1. Hi hi… Ja, jag känner oxå igen mej i mycke av det du skriver. Lunar va en härlig tid! 🙂
    Några dagar innan de stängde ner var jag tillbaka där o kopierade ner hela min blogg jag hade där, kände att jag inte riktigt ville förlora den! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: