Författarens egna ord.

Gladis

Wihooo!

Sen i fredags när jag började med min diet har jag förlorat 2 kg. Det betyder att 1 kilo till och jag är tillbaka på de tre kilon jag gått upp på grund av slarv. Har jag tur är de kilot borta på senast onsdag. Mitt mål är nu alltså inte så många mer kilon. 6 kilon ska väck nu. Jag har hela våren på mig men målet är att sex kilo ska vara borta tills April. Tycker jag borde fixa det. Är ändå nu ägg i 2 veckor som gäller och sedan GI resten. Tror det kommer funka.

Har fått lite frågor om hur min mage mår när jag äter ägg. Min mage är van, folk undrar om jag då inte fiser en jävla massa. Nej det gör jag inte. Det märkliga är att jag faktiskt inte reagerar det minsta när jag äter ägg. Men mjölk och lök är döden. Är förmodligen därför jag försöker undvika chips.
Chips är rena döden för mig, jag ligger ofta med rejäla kramper och känner DÖDA mig DÖDA MIG. När jag ätit chips. Tyvärr är det så att allt som är gott är allt som är gift för min mage. Sorgligt men sant, jag tycker nog faktiskt att få saker är så orättvist som allergi. Visst man kan ha diverse olika sjukdomar men allergi är fan orättvist. Du blir jäkligt begränsad i din vardag. Du måste alltid vara den där “jobbiga” typen som frågar. Vad innehåller det här? Okej, då kan jag inte äta. Du får ALLTID också blicken med “Fy va larvigt, SÅ farligt kan det inte vara”. Lika så när folk vill ha en på besök och dessa har djur, klassiskt “MEN hallå lite snuva har ingen dött av”. Nä men nu är det inte lite snuva. MIN snuva blir, andnöd, kliande hals, rinnande ögon och i flera dagar får man gå runt och känna sig sjuk. Natten brukar också innebära att jag ligger och har dödsångest för jag kan inte andas, jag kan inte röra mig. Jag ligger i framstupa sidoläge med huvudet uppåt för att någon form av syre ska kunna passera ner i min hals. Lite snuva? Nej faktiskt inte, det är rena rama tortyren.

MEN ägg det tål jag. Ibland tänker jag om ägg kanske är det ända jag skulle äta. Allt annat tycks göra mig dålig på eller eller annat vis. Orättvist, men så är mitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: