Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tweenieåldern

När en mamma med båtfobi åker båt.

Björn fick med mig ut i båten idag. Trodde väl aldrig jag skulle följa med ut på Runn. Vi tog en eka en gång och bara då var jag skit rädd. Jag har rejäl fobi för det där med att åka båt. Får för mig att båten ska välta eller sjuka och att jag således ska dö. Jag kan simma och älskar att bada men hatar djupt vatten, det skrämmer mig. I alla fall så följde jag med ut idag egentligen kan jag inte påstå att jag följde med för det var jag som körde båten på släpet till Runn, var SKIT nervös. Har inte ens kört med släpvagn innan så får man dra en stor båt, men det gick bra och jag fick beröm så antar att det inte var katastrof i alla fall. Innan vi hämtade båten var jag och Björn och åt på sibylla evigheter sen jag åt där och sen hämtade vi upp Danne i Bojsen. Vi åkte båten från Hälsinggården (vattnet där) och över till Källviken,  Där hämtade vi upp Björns syster Emma. William vägrade följa då han fått åka med Björn och Danna på midsommar och det tydligen varit skittråkigt enligt William. Så vi (Jag, Björn, Emma och Danne) åkte själva ute på vattnet. Blev inte sjösjuk vilket var ett stort PLUS trodde seriöst jag skulle bli det är så sjukt känslig, åker jag bil längre sträckor brukar vi få stanna för jag måste spy. Har varit så hela livet, så har inte vuxit bort trots att jag är vuxen. Efter vi åkt runt så drog vi till Kniva och gick tipspromenad, jag gick bara för jag hade glömt mina pengar hemma men var lugnt är rätt skönt att vandra runt där i Kniva-skogen. När vi kom till Björns mamma somnade jag i bilen, började må så konstigt. Tror jag helt enkelt fick vätskebrist, insåg att jag knappt druckit något idag. Är dålig på det där att dricka, ja även gå på toaletten. Minns när jag kom till MVC för att göra cellprov förra året, så frågade BM om jag kissat nyligen och jag bara öh? När jag tänker på det har jag inte kissat alls idag. Klockan var då 10.00 och jag hade varit uppe sedan sju samt inte kissat sen klockan 21.00 på kvällen. BM skickade mig på toaletten men kom typ inget alls nästan så när hon gjorde cell-provet kände hon att jag var förstoppad i blåsan och sa till mig att dricka MASSOR den dagen. Jag glömmer bort att dricka och gå på toaletten, är sällan så där akutkissnödig som vissa människor blir jag kan hålla mig hur länge som helst utan att ens märka att jag behöver gå på toaletten, min blåsa är väl skum eller nått.

I alla fall så kom vi hem för en stund sedan, William har nyss lagt sig och jag tänkte kika på lite tv och läsa av lite bloggar på bloglovin.

Runn

Hälsinggården

William som väntade i Källviken.

Jag med flytvästen.
Var den enda i båten som hade de, men som sagt jag är skiträdd.

Mitt ute på Runn.

Mitt ute i Runn.

Runn

Bystugan i Kniva.
Kolla hur det blivit reflexer av linsen på kamernan.
SER ut som ett ansikte 😀

William med tremänningar på väg ner till
bystugan.

Avslutar med en blomma.

2 Comments

  1. Vad duktig du var som trotsade rädslan!
    Jag gillar att åka båt men kan inte eftersom jag är så sjösjuk. Klarar inte ens av finlandsfärjan..:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.