Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tweenieåldern

En sommardag i Falun.

Som ni ser i inlägget under har jag shoppat en del till hemmet idag. Blev riktigt nöjd, har även handlat en toalettpappershållare på maxi men den tyckte jag inte det var värt att visa.

Dagen har som jag skrev tidigare bestått av städning och shopping. Bovärden kom hit och bytte telefon-jacket åt mig också. Jag är sån där dryg hyresgäst som klagar på allt och vill ha nytt. Mitt telefonjack har varit trasigt sen jag flyttade in, till råga på allt var den också från 1800-talet så jag tyckte det var på sin plats att få ett nytt. När han väl var här la jag lite fint fram hur mycket det skulle kosta att få alla eluttag utbytta här också. Dom är lika gamla dom och det passar inte alls madam i smaken att behöva ha så fula eluttag i en lägenhet hon betalar 6001 kr för i månaden. Mamma la in en fin pik att jag är släkt med någon, min mormor del vill säga (skämtsam pik). Tror nog min bovärd börjar tycka jag är något gnällig men rätt ska vara rätt. Ska jag behöva punga ut 6001 kr i månaden för min lägenhet då är det på sin plats att saker är fint också.

När jag ändå skriver om min lägenhet kan jag beklaga mig över att jag åter igen likt varje sommar fått hemska små ettriga småflugor i hela köket igen. OM jag kunde begripa vart dom kommer ifrån, måste vara en granne. De värsta med dom små krypen är ju att det bara blir FLER och FLER. Nu har jag i alla fall tagit och ställt ut vinäger med diskmedel överallt i lägenheten och jag hoppas dom för relativt fort.

Gjorde en jätte god sallad idag som fick MVG här hemma. Tog ingen bild, men jag blandade isbergssallad, körsbärstomater, gurka och ägg i en salladskål, sedan hade jag 1 burk med kräftstjärtar, en burk med räkor, en avocado och 1 apelsin (skuren i flera bitar), och en halv honungsmelon. Apelsinens saft skulle strös över salladen, var rejält gott. Björn och William åt massor. Då William inte äter avocado och skaldjur stod dessa på sidan av lika så apelsinen och honungsmelonen så det blev lite ett plocka i ordning salladen själv. Björn sa att den såg dyr ut, fast det var inte alls mycket pengar som gick till maten. Sa att om man skulle köpt den ute skulle den inte ens uppnått priset för en portion.

Efteråt drog vi på citygross, gick runt och kikade där och sen åkte jag hem lämnade in maten och vidare till Siba. William ville kolla på skydd till sitt DS, i alla fall så gick jag och William hemåt fast tog först och gick till lasarettet och tog ut pengar, på parkeringen bredvid neptunbadet säger William; Mamma när du föddes då hade inte jorden funnits så länge va?
Fy fan va jag började skratta, tack för den ålderspiken liksom *S*. Skrev de på facebook så klart och William bara, MEN åh! Allt jag säger kommer ut på facebook, snart skriver du väl att jag bajsar också.
Han har humor William, jag och han kan sitta och skratta åt saker i timtal. Min fina pojke, vad skulle jag göra utan honom. Nu sover han, och imorgon ska vi ut till en vän i Hosjö, bada och umgås. Blir jätte trevligt.

8 Comments

 1. Gissar på att du menar bananflugor? De är lite större än blomflugor och har röd kropp. De kommer av att man har mat/sopor där de kan smaska och förökar sig som FAN!
  Saft+ättika+en droppe diskmedel funkar fint för att dränka dem. Helst i ett gult glas/skål, eftersom de dras till den färgen 🙂
  Har haft dem hemma i dryga veckan nu.. Så nu har jag även börjat ställa bioskräppåsen ute på altanen, så att de inte har något att käka här inne.

  1. Har vinäger just nu de funkar med. Vet att dom gillar sopor men det är nån granne som har dom. Varje sommar, dom kommer genom rören hit. SPRIDER sig i varje jävla lägenhet blir tokig 🙁

   1. De kan även följa med hem från affären :S Kryllar bland vissa frukter där ibland…
    Så, om du inte redan förvarar ALL frukt i kylen är det ett hett tips för att hålla nere mängden bananflugor med 🙂

    1. Malle – Fast jag handlar typ inte frukt :-p . Jag äter aldrig upp frukt och enda gången det finns frukt här är när William ska ha dom i skolan.

 2. Hahaha…gud vilken rolig kommentar! Det är väl för rart med barn 😉
  Man känner sig verkligen gammal ibland *hihi*

  Ärligt talat så vet jag inte alls vad jag vill plugga. Därför måste jag sätta mig och kolla vad som finns och se om det finns något som faller mig i smaken 🙂 Men distansutbildning ska det i alla fall vara så att jagkan vara hemma med lilltjejen 🙂
  När har du pluggat färdigt?

  1. Anna – HAHA eller hur :-p. Blev så glad 😉 . Tur man kan ta det med en klackspark för barn är ju alla över 10 as gamla. Minns ju själv, dom som gick i sexan när man själv gick i ettan förstod man inte varför dom fortfarande bodde hemma *s*.
   Är svårt att bestämma sig så där, jag ska bli lärare det bara poppade upp i huvudet på mig en dag och trivs med utbildningen. Är klar till nästa sommar, ska bli så skönt. Då kommer jag ha läst 4½ år på högskolan. Känns som jag vill prova något nytt nu få jobba lite :-p . Jag läser på distans, är riktigt skönt. Tycker absolut man ska göra det när man har barn :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: