Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Det lilla du ser av mig är inte hela jag.

Skrivit en tråd på familjeliv. En tråd som fick mig att minnas varför jag absolut inte ska skriva där. Men jag orkar verkligen inte lägga ner mer av min tid att skriva där nu, och då ses man som en förlorare. Någon som inte klarade av att ”vinna”. Jag har aldrig förstått syftet med att vinna en diskussion, för vem är det bra om man vinner? Är inte syftet med att diskutera att just skriva sin åsikt? Skillnaden mellan att diskutera i verkliga livet och bakom datorn är att på nätet möter man folk som gärna gillar att tala om exakt hur en människa är. Det tolkar en utifrån vad man skriver och tror således att det vet precis allt om personen, hur den är som människa vem personen är. Vissa personer på nätet tycks också vilja tolka allt på sitt sätt, det kan inte vidga sina vyer och se med andra glasögon än sina egna. Det kan redan bestämt sig att denna person tycker jag inte om och därför ska jag göra allt som står i min makt för att trycka till personen så mycket jag bara kan. På nätet tycks många tro att det ser hela människan, jag visar kanske 80% av mig själv i bloggen resterande 20% är inget ni får se här, jag visar kanske 10% av mig själv på forum. Men i verkliga livet ser människor mig till 98%, men ingen ser hela mig. Jag förväntar mig inte att någon visar hela sin person på nätet, och jag skulle aldrig drömma om att döma någon utefter vad det skrivit på nätet även om jag kan uppfatta det som fel. Jag försöker se att det är en liten del av människan som visas, jag lägger inga värderingar i vem du är eller dina åsikter för jag tror du är en bra person utanför nätet. Även om vi inte har samma åsikter.

Nu var det sagt, och jag fick ut det ur luften. Känns skönt, nu ska jag komma ihåg att inte skriva trådar på familjeliv i framtiden. Med medlem av en helt annan anledning och sen skapar jag en tråd för jag var nyfiken. Insåg dock att detta är inget för mig.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: