Jag vet vad hela bloggvärlden kommer skriva om idag, jag vet exakt hur alla kommer skriva RIP tio år sedan 11/9 – 01. Jag precis som nästan alla andra som var så pass stora att det minns händelsen kommer nog ihåg vad man tänkte just i den stunden. På något vis förstod man att den lilla bubbla man levt i poff spräcktes. Det terroristerna gjorde den dagen var inte bara att döda människor, dom dödade också många människors rätt att vara trygga. I samma stund som flygplanen körde in i World trade center försattes människor i ännu mera förtryck. Många anser att västvärlden förstorat saken, samtidigt anser jag att säger man så fördömer man också sig själv. Terroristbrott är aldrig okej, oavsett om det är en norrman eller en man från Afghanistan, det är inte okej att döda oskyldiga, inte i krig och inte för att fel person var vid fel tillfälle just då. Dessa människor har inte bara förstört för människor i väst, nej dom har bidragit till att det idag är ett hat mot muslimer, det har bidragit till att många människor tror att alla som bär slöja eller är muslim är terrorister. Under andra världskriget så dödades många judar, det vet vi om. Människor åker idag för att se på koncentrationslägren och jag tror det flesta någon gång hade en föreläsare som berättat om förintelsen och att det aldrig får hända igen, av de överlevande börjar fler och fler bli så gamla att det snart lämnar oss. Vi som minns World trade center kommer också bli gamla och detta minne kommer bli mindre och mindre, idag slåss världen mot terroristerna. Vad kommer världen kriga om när våra barnbarn är små? Få saker i världen har bundit ihop oss, World trade center och förintelsen har splittrar människor. Men jag hoppas det någon gång kommer regn efter solsken och att vi människor kan vandra här på jorden utan rädsla för vem vår granne är. För vi är människor, oavsett religion, hudfärg eller åsikter och vi borde hålla ihop. Likt andra djur håller ihop sin flock.

 

Relaterade etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa