Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Att vakna mitt i natten.

Jag hatar att inte kunna somna om. Varit vaken sedan 3, funderar nästan på att kliva upp… Såg en stor röv (jävla telefon att skriva fel.) räv igår kväll på tal om annat, den sprang ute vid vägen och var så stor. Fick springa och kika på den, hoppade upp bredvid ingången till tvättstugan och smög runt. Trodde rävar var små men denna var ungefär som en 2/3 schäfer i storleken. Jättefin verkligen, springer lite djur här ibland trots att jag bor i centrala Falun, förra sommaren sprang en älgko med två kalvar runt här uppe och nere i stan, harar är det gott om också.
Och förra vintern trodde någon att de sprang varg i Norslund, jag var skeptisk och de visade sig vara en huskey som rymt… Hade gärna velat se en varg och björn och vildsvin i de fria, på min lista för ”exotiska” (för mig) djur har jag sett. Lodjur med unge, många älgar, renar (hittade en flock när jag följde en kompis till Arvidsjaur mellandagarna- till efter nyår 00-01), tjäder, fasaner och rävar, harar, rådjur. Vildsvin har jag aldrig sett fast det ska finnas gott av dom, en massa idioter som matar svinen här omkring. Har inget emot vildsvin, men jag kan ärligt säga att jag skulle bli skiträdd om jag stötte på ett! Dom är ju inte direkt kända för sitt fredliga sätt. Varg skulle inte oroa mig, jag har ingen hund och dessutom rör jag mig inte på såna ställen där varg håller till, men vildsvin kan ju dyka upp lite varstans och dom är jag som sagt rädd för! Även om jag velat se dom ifrån en bil/inne i ett hus. Visste ni förresten att vildsvin och vargar håller sig på behörigt avstånd från varandra, såg en video på youtube där ett vildsvin och varg drar snabbt som ögat ifrån varandra, vargen skyr vildsvinets betar och vildsvin skyddar sina ungar rejält. Tror till och med att jag läste att björnar drar sig undan från vildsvin. Skogens herre kanske? Hur som är rädd för dom, fobi kanske?

Vad har ni sett för vilda djur?

4 Comments

 1. Röv? Inte en räv då? 😉 Skrattade så jag började gråta här för mig sjävlv! 😀

  Har sett en del vilda djur, bla sprang en varg ett par meter ifrån oss när stora tjejen var nästan två år. Vi stod ute och fixade med bilen när det kommer en stor varg precis förbi oss, sprang förbi en gubbe med hund och sedan in i en skogsdunge! Stod mkt i tidningen oc´m den förvirrade vargen ett tag, men sedan så hittade han tillbaka till skogen igen utan att ha gjort något illa. 🙂
  Rävar och grävlingar hade vi på hustomten, likaså rådjur då. Och häromveckan sprang tre rådjur här precis utanför proten när vi skulle gå ut, jätteskoj att se dom precis bredvid en. 😀

  1. Johanna – Hehe räv så klart, jävla iphone! Den skriver ju egna ord ibland 😮 . Jättepinsamt när man skriver blogg när de blir så där. Haha jag har dock humor så det bjuder jag på 😀 .
   Va häftigt att se varg! Önskar man själv hade turen att göra desamma, skulle kännas mäktigt på något vis. Rådjur är så fina, man kan verkligen stirra på dom och bli helt lyrisk liksom :-).

 2. Hallå där 🙂
  Ballaste djuret jag sett är väl varg, kan jag tro. En stackars tufsig sak som lallade förbi här utanför förra vintern. Den balaserade i julspåren på den, för övrigt, så snöiga vägen, så inte gick det att spåra den inte. Jag höll tyst om den, dålig idé att berätta för folk om vargen som smyger omkring inne i samhället. Folk blir så spattiga av sånt haha
  Kram på du <3

  1. Åsa – Men så kul! Hade också velat se en varg, hade känts häftigt! Naturupplevelse 😀 .
   Ja folk blir ju skiträdda så fort folk ryktar om vilda djur 😉 . Bäst att knipa tyst typ.
   STOR kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: