Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Den 21 december.

Vilket betyder att det är en vecka och fem dagar kvar till det nya året! 2012 liksom!
Det känns märkligt, tiden går fort och 2012 känns ju helskumt då jag anser att jag nyss firade in 2011, fast det var ju nyss tvåtusenfyra också… Fy fan nyårsafton 03-04, jag blev bjuden på whiskey fast jag sa NEJ bjud mig inte på det. Drack två eller tre 7.0 öl och sedan fick jag två eller tre glas Whiskey och det tog några minuter sedan låg jag inne på min kompis toalett och spydde, spydde som ett as. Jag var helt enkelt parkerad där, blev inburen i min kompis säng med en hink framför mig och hon fick skåla in de nya året genom ensam hemma med en amatör som mig. Det var andra gången jag blivit plakat på nyår, blev det 01 också… Just de nyåret lovade jag mig själv på grund av att jag mådde som ett krockat skithus hela dagen efter att aldrig mer dricka alkohol på nyårsafton. Glädjande nog blev jag gravid strax efter där så jag har sluppigt festa på nyår. Till skillnad från resten av befolkningen vill jag inte fira in de nya året med att vara full.

Jag älskar nyårsafton, av någon anledning så tycker jag nog mer nyår än julafton? Konstigt va? Jag får alltid massa känslor i kroppen när de nya året ska firas in- och jag älskar känslan av att kika på raketer i den kalla luften ute. Jag älskar att äta god mat och mysa med William på kvällen, äta lite julkorv och ”ko-ost” som William kallar det (den glada kon ost). För mig är det helt underbart, jag gillar nyår. Julen är härlig för jag får se Williams glada ansikte när han får klappar, men nyår är magisk för det bringar fram fina minnen för mig. Som när jag och brorsan brukade tävla om vem som kunde springa barfota längst igenom snön när vi var små, eller när jag var i Maggås i Orsa och satt uppe med mamma, mormor och morfar och fick säga grattis till min mormor vid tolvslaget då hon fyllde år. Eller när min morfar gjorde sina specialgjorda raketer, det var underbart för mig. Älskade julen som barn precis som William och minns julen som barn med glädje, men som vuxen uppskattar jag nyårsafton mer. Konstigt kanske?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: