Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Ord som bara låter äckligt!

Jag skrev om detta för några/något år sedan i bloggen men jag måste bara skriva om det igen då detta ämne poppade upp i mitt huvud.
Fula ord!

Varje gång jag ser kakorna som kallas för syltgrottor håller jag på att kräkas. Namnet? Vad sjutton tänkte skaparen på när de bestämde sig för att kalla kakorna för syltgrottor? De låter verkligen så äckligt (ja, jag kopplar allt till konstiga saker.)

Sen har vi hemorrojder, jag har sagt det förr och jag säger det igen DE är de fulaste ordet jag vet! Jag mår fruktansvärt illa av att höra ordet och ännu mer att tänka på ordet. Varför kunde inte någon valt att kalla det för något finare? Finns ju spanska kastanjetter då men de låter ju mest pinsamt? Jag tänker om man nu gud förbjude skulle få hemorrojder och skulle behöva söka hjälp för saken, jag skulle inte kunna gå till läkaren och säga en sån sak rakt ut för ordet är så fruktansvärt fult…
Andra sjukdomar som streptokocker, lunginflammation, och ja vi säger kondylom låter ju långt ifrån lika äckligt som hemorrojder? Hur sjutton tänkte den som skapade vissa namn?

Vårtgård är ett annat exempel, också oerhört hemskt ord, titta på mina vårtgårdar *yiiiuh”.

 

 

6 Comments

  1. Hahaha ja kan bara hålla med. Fast syltgrottor kallar vi oftast för Hallongrottor och Det tycker jag inte låter äckligt.. Men allt de andra… Vårtgård är nog värst 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa