Vem är White trash?

Har känt mig sjuk hela dagen och därav fått tid över till att grubbla. Just nu hamnade grubblet på vem som klassas som White Trash och om jag går in i den benämningen?
Under tiden jag hängde på Lunarstorm var det någon snubbe som uttryckte att jag var White Trash där. Jag var nog 22-23 vid tillfället och William måste således varit antingen 2 eller tre år. Jag tog illa upp och ansåg att det där puckot kunde ju ta och dra något gammalt över sig. På den tiden läste jag på komvux, men likt idag var jag ensamstående och hade samma situation med Björn som jag har nu, del vill säga vi umgås, har ett barn tillsammans men har aldrig varit tillsammans.
Idag har jag en termin kvar på högskolan och jag har inte fått den kommentaren något mer, fast folk verkar snällare ju äldre man blir faktiskt. Men ändå slog mig tanken att jag kanske räknas som WT i alla fall? Jag såg på wikipedia att för att klassas som White Trash ska man ha låg ekonomisk status (studielånet gör mig inte rik direkt) och ha tatueringar. Här blev jag ju lite road för jag tänker då på att det här typ klassar de flesta födda på 80talet och förmodligen personer födda senare också. Så då är min fråga, är jag kanske white trash då? Jag skulle nog inte vilja påstå det själv, men som ensamstående mamma så har man ju ändå den där bilden av sig att ha “misslyckats” i alla fall i samhällets mått.

Så hur anser ni då? Är ni White trash? Är jag White Trash, på grund av att jag är ensamstående och faktiskt tycker om att sminka mig? Är alla ensamstående mammor White Trash? Eller hur tycker ni?
Spännande att läsa era svar här.

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Vem är White trash?

 • 12 februari, 2012 at 20:51
  Permalink

  äsch trams! man ska inte lyssna så mkt på andra ha jag lärt mig…Kram!

  Reply
  • 12 februari, 2012 at 20:58
   Permalink

   mia – Man blir fundersam ibland 🙂 . Kramar 🙂

   Reply
 • 12 februari, 2012 at 21:13
  Permalink

  haha nej du är verkligen inte white trash 😛 För mig är white trash sånna människor man ser på Jerry Springer-showen som bor i husvagnar och inte har något liv och inga tänder typ, haha !

  sv: Va kul att du lämnade ett avtryck 🙂 Grattis i efterskott hoppas din dag var kanon! Och va bra/kul att du är sams med pappan till barnet fast du är ensamstående… Jag hör alldeles för många som är i tvister med pappan till sina barn, och det är bara massa tjafs.. Verkar inge kul, så det är skönt att se att någon kan ha en vettig relation trots att man inte fungerar som par 🙂

  Reply
  • 13 februari, 2012 at 13:47
   Permalink

   Monia – med bulle i ugnen ♥ – Hehe bra att höra 😉 . Tack förresten :). De är bra att slippa ha massa tjafs, känner att man ska försöka att vara vänner för barnet skull. Barnet har ju inte valt att hamna i mitten liksom :).

   Reply
 • 13 februari, 2012 at 00:26
  Permalink

  svar: Ja det var jag som var med min mamma (Madde) hem till dig för ett par veckor sen, kul att hitta din blogg! 😀

  Grattis i efterskott förresten! Hoppas du hade en fin födelsedag 🙂

  Reply
  • 13 februari, 2012 at 13:46
   Permalink

   Jasmine – Tack 😀 . var lite kul att titta in och se att de var du :).

   Reply
 • 13 februari, 2012 at 09:27
  Permalink

  Åh jag ruttnar på såna där elakheter!!
  Vem är det som har rätten att tillskriva en annan person en “titel” som är nedvärderande??

  Angående tatueringen så är jag det oxå då isf! Jag har ju mina döttrars namn tatuerad mellan skulderbladen…
  Ekonomiskt så kan jag väl slippa stämpeln då som WT men en gång i tiden var jag oxå ensamstående med mina 4 äldsta döttrar…
  Men jag blev aldrig bemött med en sån nedvärdering! Tack och lov för då hade jag nog FRÄST till!!

  Kram och ha en fin dag

  Reply
  • 13 februari, 2012 at 13:46
   Permalink

   Ewa (mamma till 6 döttrar) – Folk tycker sig ha rätt att säga de mesta tyvärr :/ . Idag bryr jag mig egentligen inte mest nyfiken på hur folk tänker. Så trist med folks förutfattade meningar.

   Reply
  • 13 februari, 2012 at 13:45
   Permalink

   ♥ En pojkmammas vardag ♥ Livet på torpet – De är rätt intressant hur folk tolkar saker 😉 😀 .

   Reply
 • 13 februari, 2012 at 11:41
  Permalink

  Oh oj, skulle man följa efter ca de står så är jaett riktigt White trash. Har flera tatueringar och eftersom ja varit mamma ledig så många år har ja haft fk inkomst

  Men ja har uppfattat att White trash är dom som ser allmänt slitna ut, skiter i att söka jobb, typ som en risig amerikan i filmerna som lever i en trailer. Förstår du hur ja menar?

  Men de var en intressant fråga faktiskt.

  Hoppas din har varit bra hittills 🙂

  Reply
  • 13 februari, 2012 at 13:44
   Permalink

   Ninnie – mitt liv med 3 prinsar – Det är väldigt intressant de där begreppet faktiskt 🙂

   Reply
 • 13 februari, 2012 at 15:48
  Permalink

  Jag blir ofta kallad WT. Personerna som kallar mig det kallar mig det för mina tatueringar, mina kläder och för att jag såklart har dåligt med pengar (men vilken student har inte det?). Tycker det är ett himla töntigt uttryck.

  Reply
  • 13 februari, 2012 at 16:36
   Permalink

   Zoofie – Håller med, tycker folk kan vara rent av förjävliga ibland.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: