På ica maxi här i stan har de grön stämpel på vissa produkter där det står “Ät snart – kort datum”, jag brukar ibland ta dessa samtidigt som jag skäms för det känns snålt på något vis att inte köpa samma sak till fullpris. Anledningen till att jag tar sånt där är för att jag försöker intala mig själv att jag gör ett slag för miljön och sparar några slantar. Jag ställer mig alltid i snabbkassan så det är ju ingen som ser min snåla sida men ändå finns den där “pinsamt” om någon skulle se att man faktiskt tar något med kort datum. Det blir lite som en pensionärsvarning när man hellre tar med sig en kasse än köper en ny (trots att man har 500 platskassar hemma.) Eller ännu värre köper sig en korg i plast som man sedan tar med sig till och från affären.

Jag gillar inte det där med att vara snål, eller som det så fint heter “ekonomisk” men ibland så tar liksom tanten inom mig lite väl stor plats. Så jag köper “Ät snart” produkter och känner mig så jävla pinsam egentligen.
Snål (ekonomisk) har jag nog varit hela livet, man kan ju undra varför då jag gärna slösar på dyra saker. Jag är typen ni ser rotandes i tiokronorslådan, eller som rusar in på lindex och skaffar mig trosor för 10 kronor styck bara för att jag någonstans tänker att “WOW” nu har jag tjänat flera kronor på detta. Reor och billiga priser är som en drog för mig, mitt knark och jag borde skämmas men tyvärr har jag ingen skam i kroppen.

 

12 kommentarer

 1. Men alltså…fynd och rea är väl ekonomiskt tänk…varför inte? Så man kan ha råd att köpa det där dyrare man verkligen behöver eller vill ha? Inte vet jag! Kram!

 2. Känner med mig dum ibland när jag tar dem, men jag tänker jag vet jag kommer äta upp det innan datumet passerar och det är bättre det äts upp än slängs, så jag stoppar undan de dumma känslorna och är stolt för jag gör något bra för miljön 🙂

 3. Haha jag är likadan 😀
  Jag kan vara väldigt snål/ekonomisk ganska ofta men det sitter i ryggmärgen,och det är både possitivt o negativs haha..

  Jag handlar väldigt ekonomiskt o kan till o med gå med miniräknare vissa gånger..rolig syn va..ler..
  Då skäms jag jättemycket men kan endå inte sluta ..

  Men jag vill ha pengar till annat än bara mat så jag köper efter matlista o är väldigt nogrann.
  Såklart släpper jag mig till o från speciellt på helger men för det mesta är jag stenhård..haha

  Ha en jättebra dag

  Mvh Camilla

  1. Camilla 31 år & blivande 9 barnsmamma – Haha jag går också runt och småräknar så där 😉 . Haha jag brukar till och med ta upp kalkyltorn på iphonen och räkna :-p.
   Känner igen mig exakt i det där, jag kan lyxa på helger men annars spara och spara typ 😉

 4. Haha sådär gör jag med, oftast saker jag inte “behöver” eller iaf inte hade tänkt köpa annars 😛

  Sen det där med kassar.. haha.. jag tar nästan alltid med mig kassar hemifrån, men inte av snålhet dock. Har så galet mkt kassar hemma, så lådan svämmar över till och från. Så därför tar jag med så man slipper få 3-4 nya kassar varje vecka.

 5. Haha jag håller verkligen med dig, dras direkt till reor eller specialerbjudanden. Men jag har blivit lite bättre nu och köper inte allt jag ser, utan funderar först om jag verkligen behöver det 😉

  svar: Tack detsamma du! 🙂

  1. Jasmine – Hehe är ju svårt att hålla sig när man ser något riktigt billigt till bra pris 😀 . Försöker också tänka behöver jag det här, men ibland så klart jag gör. Haha brukar tänka att jag nog förtjänar saker och då stillas samvetet ganska rejält 😉

 6. Men kära nån. Icke är man väl snål för att man köper “kort datum produkter”. 🙂 För det första så är det väl bättre & göra det om man tänkt äta/dricka varan inom snar framtid. Sen när man är student har man ju det inte så fett ställt precis. Så nej nej, snål tycker jag icke. Snarare smart ekonomiskt. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: