Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tweenieåldern

En dag i mitt liv.

Jag satte igång och rensade i skafferiet idag, fick lite ångest när jag insåg hur mycket dubbletter jag hade av olika saker. Jag slog ihop massor i burkar nu och fick även slänga en del, jag bestämde mig för att jag ska fixa en lappa att ha på skafferiet där jag ska skriva upp exakt hur mycket jag har av varje produkt för detta kändes FRUKTANSVÄRT! Jag kände mig så himla oekonomisk så det är inte sant, dessutom försöker jag tänka på miljön men efter min rensning i skafferiet fick jag verkligen känna mig som världens slösa. Men det ska bli bättring absolut! Lappen ska upp och där ska jag fylla på exakt vad jag har och vad jag behöver, tänkte göra 3 stycken. En för skafferiet, en för kylen och en för frysen. Tänker att det blir mer genomskådligt om det som fattas står uppskrivet inför månadshandlingarna.

Jag har verkligen börjat tänka ekonomiskt på sista tiden, funderar på att säga upp hemtelefonen så att den kostnaden försvinner men ska även gå igenom andra onödiga kostnader. I förrgår ringde jag flera av alla kundklubbar jag gått med i och la in korten på mitt personnummer istället för att ha massa kundkort till höger och vänster. Jag avslutade ica bankkortet och tog endast bonuskort och ett kreditkort jag tyvärr tog som student blev avbetalt i veckan så de epostade jag Swedbank och sa upp bara där blir pengarna mer. Krediter är väldigt lätta att dra på sig när man pluggar, jag tror det är mer regel än undantag som student med dålig ekonomi att man tar någon mobel på ikea, bestället något plagg från ellos. Eller så tar man försäkringar på autogiro och de har ju också sin lilla ”kostnad”. Känner att jag kan skriva om detta nu när jag faktiskt känner mig duktig. Tilläggas bör dock att jag aldrig haft skulder, är det något jag alltid prioriterat är att betala mina räkningar. Jag har alltid varit NOGA med att betala saker, därför har jag alltid tyckt det varit jobbigt att inte betala vänner direkt om man till exempel delat på maten och en kompis betalar och sånt. Sen är inte pengar något som jag tycker är viktigt egentligen, pengar underlättar vardagen men när det kommer till viktiga saker i mitt liv kommer pengar långt ner på priolistan. Jag har hellre hälsa och liv runt mig, jag är mer rädd för döden än för att vara fattig. Jag tror kärlek är det viktigaste i livet, sen får andra ha andra uppfattningar. Man kanske inte bli rik av kärlek materiellt men psykologiskt blir du betydligt lyckligare av kärlek runt dig än saker och materiella ting.

Hur som helst har William lagat middag idag, han gjorde pannkakor själv med hjälp av boken han fick av mamma och hennes man. Efter han ätit tog vi lite chips och dipp och kikade på filmer. Blev Förortsungar, Mupparna i rymden och sedan halva Ghostbusters 2.

6 Comments

 1. ja det var mys.
  låter som du stryúktureat upp och gjort nyttiga saker idag,
  Hoppas du får en bra kväll.
  själv degar man i soffan efter en dag med fullt upp och städning av huset , nyårshandlaingar mm
  önskar dig en god fortsättning på detta år och ett underbart 2013.
  kraams

  1. yasmine modell mamma och fru – Det känns som jag fick till det ganska bra 🙂 . Skönt att få lite struktur hemma. Skulle gått igenom fler skåp någon dag också, tycker lätt skåp har en tendens att bli samlingsställen :).

 2. Jättefina bilder på bloggen! 😀 Big like!
  Hoppar in på lite olika bloggar snart 1 på natten och ger lite respons från lilla mig, haha! Men jättefin blogg iaf, älskar headern och älskar att du har lagom med texter och lagom med bilder! Fortsätt gärna så! 😀
  om du inte har annat för dig kan du gärna gå in på min blogg o skriva vad du tycker! 😀 Kram! <3

 3. Oj. En riktig vuxenpoängsdag med andra ord 😉 Låter som ngt som skulle behövas göras här med. Både med rensning o det andra. Men man ska ha orken oxå.
  Duktig grabb som fixade pannkakor själv. 🙂

  1. kackmarie – Hehe, ja kanske 😉 . Jag fick rejäl ångest igår när jag insåg hur mycket mat jag hade som inte använts och dubbletter av allt :-o. Nu ska jag aldrig mer ha det så.
   Visst är han 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: