Sonen kommer hem från friluftsdagen, jag ser på honom att det är något han vill berätta och lyssnar. Han berättar att en kompis i klassen blivit kallad för “ungjävel” av en gubbe som åkt skridskor. Gubben hade åkt på fel sida men blir förbannad på barnet som åker på rätt. Han tycker sig därför ha RÄTTEN att kalla en åttaåring ungjävel. En åttaåring som blivit ledsen som min son tröstat och sedan berättat för läraren vad som hänt för. Tänk på att denna “gubbe” en gång själv var barn, TÄNK på att denna gubbe förmodligen en gång själv skulle blivit rädd och ledsen. Tänk på att denna gubbe enligt mig är en gubbjävel som borde bett om ursäkt och dessutom funderat på vad som ger honom rätten att förstöra en mysig dag för ett barn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.