Idag var det dags för den årliga tipspromenaden runt Tisken. Det är Lions i samarbete med Falukuriren som ordnar den i flera söndagar med start klockan 10:00. Det är jättehärligt, fördriva en promenad med sällskap och frågor. Jag älskar tipspromenader även om jag sällan vinner, jag har väl helt enkelt för dålig koll på vad som sker i samhället. Skämtsamt, jag förstår faktiskt inte hur jag som brukar ha koll ändå blir lika förvånad på vissa frågor. Somliga har jag ju koll på men andra, då framför allt sport är inte min grej. Jag antar att det är sportfrågorna jag kuggar mig på, däremot barnböcker, barnrelaterade frågor, musik och matlagning brukar vara min grej. Men såna frågor dyker sällan upp tyvärr! Men det är ändå otroligt trevligt och vädret var helt på vår sida. Efter promenaden åkte vi upp till Gruvan och åt lunch på Geschwornergården, jättegod buffé med olika smaker. Vi nöjd alla tre, William och Björn cyklade dit medan jag åkt bil så när de skulle cykla hem tog jag bilen hemåt för att hämta lite saker sen åkte vi ut mot Kniva.

Jag tänkte när jag var därute hur mycket frid jag finner på landet. Det är vackert! Jag skulle inte ha några problem alls med att bo så där tryggt och mysigt, så känner jag även när jag besöker Orsa även om jag aldrig skulle vilja flytta dit igen då minnena från den byn är för smärtsamma. Men när jag drömmer om barndomen är det alltid Maggås min mammas barndomshem som finns i drömmarna och den mysiga lilla by där man likt Kniva bara kunde vara barn och leka. Jag är nog ett Bullerbybarn i huvudet egentligen en sån där person som lätt springer barfota i gräset och matar kossor med grässtrån. Jag vill bo på landet, det liksom skriker mer och mer i mig att få flytta ut i naturen.

Tog lite bilder, så här får ni några från dagen.

007

011

022

20140406-211434.jpg

20140406-211446.jpg

20140406-211453.jpg


2 kommentarer

  1. Tipspromenad är grejer det! Även fast inte jag heller är så riktigt bra på frågor. Men iaf. 🙂

    Maggås ja. Där har man mkt barndomsminnen allt! Tänk våran lilla rymning. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: