Kopierat från min status på facebook.

Lägger in detta jag skrev igår på Facebook då jag tycker mitt budskap är ganska klart och tydligt, och jag tycker det är viktigt att flera förstår och respekterar detta.

Ett av mina mål med att fylla trettio var att helt sluta bry mig om vikt och bantning. Det går rätt bra och jag äter mer hälsosamt än jag gjort de senaste 18 åren. Från att ha svält mig själv i perioder, kräkts upp maten och andra perioder inte brytt mig med hetsätning. Kämpar jag nu med att bara må bra. Äta utan ångest och se mat som något annat än onödigt ont! Vad som dock gör detta svårast är och har aldrig varit modetidningar, skönhetsideal eller liknade utan människor runt omkring. Människor som alltid ska diskutera kroppar, när jag vägde 45 kilo var det ett jävla tjat om att man var för smal, när jag gick upp kommer saker om vikten av motion och rätt mat. Helst vill jag bara slippa höra om skiten. För varje ord om träning, mat och hälsa sätter sig genast på mitt huvud och får mig att spy, svälta och röra mig på ett sjukligt sätt. Dölja maten, planera hur jag ska göra för att lägga mig hungrig. Belöningen i att höra hur magen skriker efter mat och tillfredsställelsen med fingrarna långt ner i halsen. Jag ber er nu mina vänner att tänka till när ni möter mig, pratade inte vikt med mig mitt mål med att vara trettio är att äntligen bli frisk och leva sunt. Att våga äta utan ångest.

082

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Kopierat från min status på facebook.

 • 7 april, 2014 at 11:05
  Permalink

  Du har ett bra mål tycker jag och du kommer nå dit, jag är övertygad! Du verkar ha tagit många steg i rätt riktning, kram på dig!

  Reply
 • 14 april, 2014 at 21:26
  Permalink

  Så klokt. Tänk om alla kunde känna & tänka så. Förhoppningsvis kommer jag också komma till den punkten en vacker dag. Men jag har ju en hel del & kämpa med innan jag kan komma till den friska sunda känslan. Dock är inte jag den som pratar med folk om hur jag känner mig. Tycker det är väldigt jobbigt & höra andra som definitivt inte borde klaga i min närhet.

  Reply
  • 15 april, 2014 at 15:27
   Permalink

   Kackmarie – Det gör du säkert, det är en svår väg dock och drygt med folk som måste hålla på att bry sig.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: