Alla drömmer vi väl oss bort ibland, just nu drömmer jag mig till semestern när jag bara vill njuta och ta igen årets all energi. Visst är det konstigt hur trött man känner sig vid den här årstiden efter ett år av jobb och slit? Visst är det ganska märkligt att kroppen börjar känna att den behöver vara ledig, och huvudet skriker efter en paus från allvar bara för att läsa en bok som inte alls stimulerar hjärnan. När hjärtat skriker efter att få andas sommarluft och ögonen längtar efter solljus och blommor att fästa blicken på. När fingrarna skriker efter att röra jord, och armarna vill omfamna vinden. När ens rygg längtar efter att ligga på en strand och tårna vill känna sandkorn mellan sig? Visst är det konstigt hur hela ens kropp ropar efter sommaren? Just såna här gånger känns det ännu viktigare med andrum och vila, då drömmer jag mig bort mot havets brus och kanske en tur på spa. På spavästkusten.com hittade jag underbara och uppfriskande bilder som fick mig att drömma mig långt bort från vardagens stress och mörka rum. Här fanns det tips på avkopplande platser, museum och vackra stränder. Avkopplande platser där havsluften kan tränga in i näsborrarna för att friska upp sinne och själ. För visst är det viktigt? Det där med att friska upp sinnet? Jag tror vi tar för dåligt hand om våra kroppar, att vi ser dem som något som vi kan ta tag i senare något som inte behöver tas om hand. Egentligen behöver vi ta hand om våra kroppar allra mest, det är ju dem som ska bära oss genom livet och som gör att just vi är vi? Varför prioriterar vi så sällan kropp och själ? När ett spa är precis vad vi alla borde besöka då och då för att finna friden?

Glacial_striae_in_Kosterhavet_national_park-300x225

6 kommentarer

  1. Håller helt med dig. Har man möjlighet ska man absolut se till att komma iväg på spa och liknande. Bra för både kropp och själ. Så hoppas du tar tag i det och tar dig en sådan resa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: