Lill-lördag – Med godis.

IMG_2399.JPG

Björn bjöd på torsk och äggsås idag. Så sjuktgott! Seriöst, hur kan husmanskost vara så sjuktgott? Jag inser mer och mer att jag föredrar husmanskost framför annat, tänk bara hemlagade köttbullar med sås. Eller fiskgratäng, det finns massor med mat som jag helt enkelt uppskattar mer nu än förr. Sen finns det fortfarande rätter jag inte uppskattar som korv i diverse olika konstellationer. Sen svamp så klart, USCH! Jag fixar inte svamp, när andra pratar om hur gott det ärryser jag. Jag tycker svamp har samma läskiga konsistens som katrinplommon. Katrinplommon är en sån sak jag försökt mig på att lära mig att äta då jag har extrema problem med magen, men jag har gett upp. Att ha kräkreflexer i samband med att försöka äta något är inget att rekommendera för någon.

Hur som helst efter middagen idag åt vi lite godis tillsammans och kikade på Välkommen mrs Doubtfire genom Netflix, på Björns tv. Jag och William skrattade massor, det är så kul att kunna slänga igång såna där gamla filmer och bara kika på, eftersom vissa filmer trots tidskillnader fortfarande funkar. Jag såg att filmen är från 1993, samma år som pappa dog. Fast jag såg den nog 1996 eller kanske tidigare med? Minns i alla fall att vi såg den när jag gick i sexan och det var 96-97. Med pappa såg jag däremot Skönheten och Odjuret på bio, och sen måste han dött ganska snart efter biopremiären. Jag hann i alla fall med att få några klippdockor av pappa med Skönheten och odjuret på, och sen Båtsmanhunden som ligger i mitt förråd numera. Jag minns fortfarande när pappa dog och jag var så glad att jag tog en mjukishund för den kunde jag ha kvar, tänk om jag tagit Barbiekläder som jag tänkt från början?! Det är märkligt sånt där, hur man som barn kan minnas små detaljer och sedan känna något extra för vissa saker framför andra? Känner ni andra igen er i den saken?

När det kommer till rubriken, på lördag ska jag ha hit folk och ha lite fest. Jag är ganska imponerad över saken, jag ska ha hit folk och gå ut! Ett kors i taket eftersom jag är aningen tråkig och aldrig umgås med folk. Men det ska säkert bli roligt, ska köpa mig några öl och bara ha det kul. Ser framemot att smaka lite öl, det var längesen.

IMG_2406.JPG

Nu när hypen har lagt sig smakade även jag AKO mint. Den var god.
Fast jag tillhör inte alla som är helt hyper över dessa. Jag antar
att jag nog aldrig riktigt crawat sånt här. Jag gillar mer lakrits med massa salt, och sedan choklad.

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: