Sms.

Inlägget är i samarbete med smslåneguiden.

Hur ser ni på Smslån? Jag känner att det mesta man hört är negativt. Jag tänker väl personligen att man inte ska handla för pengar man inte har, men samtidigt vet jag hur lätt det är att sakna pengar vissa perioder. Jag tänker då främst på när man var student och sista dagarna i månaden när man bara behövde köpa de där sista matgrejorna. Nog för att det alltid gått ihop ändå, men jag förstår att vissa lockas av just Smslån. Det är snabbapengar och sidorna visar ju hur lätt man kan få dessa. Jag tror att de som lånar pengar är i behöv av dem och jag skulle aldrig döma någon som tog ett smslån. När sidorna visar en betalplan tror jag absolut att det funkar, och det är nog så att vissa kommer betala sin skuld fort. Men jag vet inte, jag skulle aldrig låna pengar men hur ser ni på saken? Har ni testat? Tyckte ni det var bra eller dåligt?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

4 thoughts on “Sms.

 • 6 november, 2014 at 05:56
  Permalink

  Jag är själv lite anti mot sms-lån. Främst för att det är så enkelt. Är så många ungdomar som sitter i en jobbig skuldfälla bara för att de kunnat låna pengar snabbt och smidigt när de tex varit på krogen. Har man inte pengar till öl, nej då har man inte. Då ska man inte låna öht. Men visst, är det nåt mer allvarligt och akut kan det ju vara tacksamt med ett sms-lån, om man vet att man kan betala det relativt omgående som exempelvis vid nästa lön.

  Men jag är emot lån öht, hade helt inte velat ha lån alls. Tyvärr är det ju svårt idag att skaffa den bostad man vill ha utan att ta ett lån, men där ser jag det lite som en investering där man har chans att göra en vinst i slutänden 🙂

  Reply
  • 6 november, 2014 at 21:47
   Permalink

   Camilla – Ja det är lite svårt med sånt där, mitt enda lån är CSN. Men tror väl egentligen ganska många har såna 🙂

   Reply
 • 12 november, 2014 at 12:24
  Permalink

  Jag tror att sms lån är en riktig skuldfälla som man inte ska gå i om man kan undvika det. Oftast är ju räntorna skyhöga så i slutändan så blir det dyra pengar. Jag tycker att dessa företag försöker sko sig på människor i nöd och med dåligt med pengar. Värst är det nog för ungdomar som lever mycket för dagen. Jag skulle aldrig ta ett sms lån. Jag har också CSN lån men det var ju en nödvändighet för att kunna betala för min utbildning. Huslån och billån är också en nödvändighet, i alla fall för oss, men där stoppar jag, allt annat får man se till att spara ihop pengar till.

  Reply
  • 14 november, 2014 at 19:15
   Permalink

   Jullan – kan nog vara som du säger. Är säkert så 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: