Dark Mode Off / On
Författarens egna ord. Läraryrket

En mulen lördagsmorgon i november.

IMG_2630.JPG

Vaknar ni också ibland på helgerna och känner den där underbara känslan av livet? Jag vaknade helt utvilad i morse, låg ett bra tag och bara lyssnade på tystheten. Inget ljud, inte ens biltrafik hörde jag, där och då njöt jag till fullo. Det är helg, en vecka kvar tills första advent. Snart är det december och då har denna mörka novembertid passerat. Många pyntar just nu, lite överallt faktiskt. Grannarna mitt emot har sina ljusstakar i fönstren, några har bytt till julgardiner. Jag väntar tills nästa vecka och första advent som alltid. Jag är ingen pyntare egentligen, men nog är det lite mysigt att titta på hur andra förbereder sig för jul och firande. Jag längtar nog mest efter julmat, det tycker jag mycket om. När det slår mig att jag endast har 16 arbetdagar kvar innan jullov får jag lite panik. Det var ju nyss sommar och semester! Och nu är det snart jullov, men jag gillar jullovet. Jullov eller julledighet är en välförtjänst paus ifrån vardagens jobb och stress. Jag tror vi alla behöver den pausen. Mitt i denna mörka period med värmeljus tror jag vi behöver lite lugn ibland, för visst är ändå julen lite lugn.

Idag slängde jag på mig mina tofflor när jag trippade över mitt iskalla golv här hemma, pjyamasen var på och det kändes så där mysigt att jag bara var tvungen att föreviga denna sak med en bild som ett framtida minne. Nu ska jag duscha för jag får nämligen besök idag av en vän. Blir nog kaffe, lite fika och prat i mitt kök. Det är så roligt att bara umgås en stund.

Igår lyssnade jag, min underbara granne och Björn på vinylskivor här hemma hos mig. Sprakande ljud och mys det också, William var på kalas/party så vi passade på. Helt underbart var det, att umgås med människor är bra för själen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: