Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

En kortare dag.

IMG_3137.JPG

Ja då har man ställt om klockan då. Alltid lika förvirrande, jag tycker hela denna dag brukar bli en allmän sovfest. Alltså jag mår verkligen inte bra av att ändra klockan fram och tillbaka, avundas dem som inte märker någon skillnad. Hur är det för er?

Under Earth hour igår gick jag och la mig. Sov tills 5:30, för att sedan somna om igen. Känns egentligen helt galet att ha så stort sömnbehov, men jag har sovit dåligt i över en måndag. Legat vaken till 00:00 på nätterna och vaknat vid 4:00 och inte kunnat somna om. 4 timmars sömn är ju inget att sträva efter precis, men jag tror det är en ond cirkel just nu med mycket tankar och då stressas jag upp. Efter påsken brukar saker lugna ner sig, jag måste verkligen försöka att sluta att ta på mig saker hela tiden. Just nu känner jag av en del ångest och sånt är inte speciellt roligt. Förra sommaren när jag hade semester hade jag sån ångest att jag trodde att nu kommer jag behöva läggas in. Samtidigt så bearbetade jag ångesten på mitt vis och det blir bra. Jag får ångest när jag känner att jag inte har något att lägga hundra procent fokus på. Att alltid vilja vara igång är inte ett bra sätt och det vet jag, men det är mitt sätt att kontrollera att inget oönskat dyker upp. Så här blir man av att utsatts för trauman för många gånger i sitt liv, och det är inget jag kan förändra det är ett invant beteende som jag pratat med psykologer om i många år i perioder.

Nä nu ska jag se på Buffy, började slötitta på den på Netflix igår. Förstår att den var populär för många år sedan (jag såg den aldrig när den gick, istället var jag helt fokuserad på Förhäxad), men som med alla gamla serier stör man sig på saker som kunde gjorts bättre, med ny teknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.