Dark Mode Off / On
Tv-serier, film & musik

Buffy the vampire slayer – Säsong 1 & 2.

Netflix är verkligen en tjänst jag gillar, jag funderade förut idag hur länge jag varit medlem och jag tror att det är sedan hösten 2012 jag använt tjänsten. För cirka en månad sedan började jag kolla på Buffy, då jag hoppade över den serien när den gick. Jag var mer för Charmed/Förhäxad men tänkte när jag ändå inte hade något för mig att jag kan ju faktiskt plöja igenom Buffy.

Jag upplever säsong 1 som säsongen när man får lära känna Buffy som person. Hon växer en del i den säsongen, får vänner och träffar Angel. Jag kanske inte riktigt fastnade för serien i säsong 1 men jag har ju beslutat mig för att kolla hela serien när jag har tid. Säsong 2 däremot var mycket mer intressant, och Angel och Buffys öde är ju tragiskt. Buffy förlorar oskulden med Angel som blir en vampyr utan själ igen på grund av denna stund av lycka. Det var tragiskt så klart, och man väntade verkligen hela säsongen på att se dem lyckliga igen, vilket självklart inte hände. Nu i sista avsnittet så fick visserligen Angel tillbaka sin själ tack vare Willow, men han dog också. Buffy lämnade Sunnydale och hennes mamma sa att hon inte var välkommen hem igen, strax efter att Buffy berättat att hon var en vampyrdräpare. Buffy fick alltså välja sitt öde framför sin mammas önskan. Rent sponant gillade jag säsong 2 mer än säsong 1 och säsong 3 ska bli spännande att ta mig igenom också.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: