016

Det är söndag och helgen är snart över, även om det är förmiddag och även om jag inte har någonting helt fullt ut planerat, sitter jag här och känner en stress. Kanske är det för allt det som måste göras, allt som måste vara färdigt, kanske beror det på att min kropp inte riktigt hunnit med tidens framfart detta år. Det är snart juni. Juni är den där månaden som så stort delar av vårt år på mitten. Från juni vet man att man har de där få korta sommardagarna att suga i sig alla sol på, innan den mörka hösten och långa vintern är här igen. Kanske känner jag mig snuvad på denna majmånad som mer regnat bort än gett mig solglimtarna. Solen, den jag behöver för att leva. När folk säger att; du är svensk så du ska gilla vintern har jag alltid blivit irriterad. Bara för att jag är svensk, och bara för att jag bor i Dalarna behöver jag inte alls dyrka snön och mörker. Jag förutsätter inte att alla de som upplever sommaren som jobbig, ska behöva leva på nordpolen året runt. Vi är olika, låt oss vara olika. Jag föredrar värme, att få gå i kläder som luftar, höra fåglarna och vinden susa igenom lövträden. Alla dofterna som kommer in igenom min näsa för att skapa frid och känsla. Jag vaknar till liv av knopparna och de vackra färgerna. Så det stressar mig att vi inte har mer soltimmar, det stressar mig att färgerna inte riktigt syns i det gråa. Jag har förhoppningar på en solig och varm sommar. Så jag väntar in den med stor längtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: