Dark Mode Off / On
Reklam

Att studera vidare.

student_upplev_2

Jag tillhör ju skaran som studerat vidare, mitt val var att utbilda mig till lärare. Det var inte så att läraryrket var något jag ens tänkte på när jag växte upp. Många gånger tycker jag att människor säger så, att de alltid vetat vad de ville bli. Så var det verkligen inte för mig, som barn ville jag bli sångerska, skådespelare eller jobba med något som hade med den genren att göra. Lärare stod så långt ifrån min dröm det bara kunde komma. Läraryrket och tankar om den saken kom när jag började läsa in gymnasiet och började inse att skolan faktiskt var riktigt kul. Jag ville arbeta med barn insåg jag och ville jobba inom just den kategorin. Sagt som gjort, jag utbildade mig till lärare på högskolan och det var några riktigt spännande år. Jag kan absolut tänka mig att studera på högskola eller universitet igen i framtiden och kanske då välja en ny form av utbildning. För det är verkligen utvecklande att lära sig nya saker. För många som går på gymnasiet eller snart ska sluta gymnasiet står man inför valet att välja vad man ska göra och vilken typ av utbildning man bör välja, det finns ju massor och hur ska man veta när man är 18-19 år vad man vill pyssla med i sin framtid? Om jag inte valt läraryrket hade jag förmodligen läst mer inom Datavetenskap eftersom jag tycker sådant är riktigt spännand. Jag har läst några högskolepoäng i ämnet och kan absolut tänka mig att läsa mera, på BTH.SE finns det flera sådana utbildningar och jag känner ett visst sug att läsa lite mer inom ämnet. För det är utvecklande och spännande, och vill verkligen utvecklas inom IT, kanske jag skulle söka till deras distansutbildning för man kan fortfarande göra en anmälan på vissa program.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: