Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Smink & hår

Säger nej till djurtestat och parabener.

001

Jag känner hur mer och mer medveten jag blir, kanske beror det på att jag vaknade upp i samband med att jag skaffade menskopp 2005, kanske började tankarna redan innan. Ekologiskt började jag köpa i de lilla utbud det fanns redan 2005 när jag insåg hur mycket gifter det var i allt, jag ville inte proppa William full med massa skit. Ekologiska bananer var en sån sak som kändes självklart, självplockade blåbär och lingon kändes också så himla naturligt och mer okej än att äta allt annat. Sen började jag fundera mer och mer, försökte handla det som fanns och när ekologiska mjölken pressades mer och mer nära den andra kändes det så bra, för ekologiskt är ju logiskt. Sen började jag städa med såpa istället för rengöringsmedel, jag började leta efter miljövänliga alternativ överallt och började no-poo:a först med balsammetoden i 1,5 år tills jag upplevde att håret sa ifrån så jag hoppade på ekologiskt godkänt no poo-shampoo vilket jag nu använder och är helnöjd med. Jag använder ekologisk deo och så började jag tänka på djuren, för djurhållningen var egentligen den största anledningen till att jag började köpa hem eko-mjölk. Vissa anser att det är hyckleri att äta och dricka produkter från djur när man samtidigt värnar om djuren. Att dessa två saker inte kan balansera tillsammans, men jag tror ingen människa kan leva fullt ut och vara perfekt på alla plan, visst kan man fullfölja ett ekologiskt och helt hälsosamt liv fullt ut men då gör man något annat fel istället. Jag har aldrig tänkt bli vegetarian eller vegan däremot försöker jag äta vegetariskt minst en gång i veckan. Men det finns något som känns totalt onödigt för mig, och det är att köpa produkter som är testade på djur. För vad är syftet med att låta djur lida dagligen för att min mascara ska vara ”säker”?  Så jag började googla, och insåg att det är lättare sagt än gjort att hitta produkter som inte är testade på djur och dessutom inte innehåller parabener. Så till sist har jag hittat ett märke som jag hittills inte hittat något ”fel” på och det är The balm, idag beställde jag en Shelter Tinted Moisturizer från dem och det ska bli spännande att testa den. För jag vill verkligen inte använda produkter som är testade på djur, jag gjorde min beställning ifrån lyko.se och nu hoppas jag på att jag blir nöjd.
Som ni kanske vet är jag marinfadder, och efter att jag såg The Cove och Blackfish har jag även insett hur fruktansvärt grymt det är att använda djur i syfte att underhålla människor, så som man gör på cirkus och i vattenparker. För djur är inte till för att göra konster, de blir plockade från sina familjer och utsatta för rena övergrepp. Såna saker står jag inte bakom, och jag vet jag äter kött och jag kommer fortsätta med den saken. Däremot kommer jag inte längre köpa smink och annat som är testat på djur, eller gå på cirkus och se djur utnyttjas för människors nöjens skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa