Dark Mode Off / On
Doula

The Doula Book

IMG_4450.JPG

Idag var då sista obligatoriska boken för Doulautbildningen läst för min del. Jag har dock köpt några till för nöjes skull, jag gillar att läsa så jag har lite mer att läsa när det passar. Men nu är alltså den obligatoriska läsningen kvar och då kan jag släppa det momentet som ett måste.

Denna bok var verkligen ett bra redskap för dagen när man får doula någon. Den gav enkla tips och förklarade varför det är bra att ha med någon mer i förlossningsrummet än bara sjukhuspersonal samt sin partner. Doulans jobb är inte att ta över varken vård eller partnerns jobb, utan man är där för att stötta och vägleda. Påminna om andning, hjälpa både den födande och partnern i situationer där de kan känna sig maktlösa. Det ska bli så roligt att gå kursdagarna i september och oktober, jag ser så mycket framemot att få lära mig redskapen praktiskt. Det här känns så himla rätt! Sen stod det även i boken att doula väljer man att bli av olika själ, mitt val var nog att jag vill låta andra uppleva det positiva jag upplevde med att föda min son. Jag hade Björn med mig, men även min mamma. Att ha med min mamma är något som kändes rätt då och jag kan verkligen rekommendera att ha med sig två vuxna som stöd när man föder. Man blev aldrig ensam, man känner stödet från två personer på olika vis.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: